Shutterstock

Nieuws Melk

Fonterra verkoopt Chinese melkveebedrijven

7 April 2021 - Folkert Flapper

Fonterra heeft de verkoop van 3 Chinese melkveebedrijven afgerond. Aan Inner Mongolia Youran Dairy Co (Youran) zijn 2 landbouwhubs in Ying en Yutain verkocht. De verkoop van deze bedrijven, die in oktober was aangekondigd, zat nog te wachten op de goedkeuring van de Chinese overheid. Die heeft sinds 1 april groen licht gegeven.

Ook heeft Fonterra het 85% aandeel in de Hangu boerderij verkocht aan Beijing Sanyuan Venture Capital (Sanyuan) die ook al 15% in handen had. De 3 bedrijven worden verkocht voor een totaal van US $385 miljoen dollar. "Nu is het tijd om de eigendom van de bedrijven door te geven aan Youran en Sanyuan voor de volgende fase van ontwikkeling", zegt Miles Hurrel, CEO van Fonterra, in een verklaring. 

Fonterra blijft gericht op Azië
De Chinese zuivelmarkt blijft zich door ontwikkelen en Fonterra wil hierin innoveren door de focus te leggen op het creëren van nieuwe producten vanuit de Nieuw-Zeelandse melkstroom. Hiermee blijft Fonterra een belangrijke exporteur van melk naar China toe. Hurrel vertelt dat ze als exporteur goede relaties willen onderhouden met hun klanten.

De handel met China is volgens Hurrel goed terug te zien op de financiële resultaten. Dit komt vooral door de sterke vraag naar Nieuw-Zeelandse zuivelproducten als volle melkpoeder. Fonterra heeft hierdoor veel groeimogelijkheden in de Chinese zuivelexport de komende jaren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China verhoogt druk op import varkensvlees EU

Nieuws melk

Fonterra vecht zich in op Britse zuivelmarkt

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Nieuws melk

Nieuw-Zeelandse zuivel optimistisch 2024 in

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden