Shutterstock

Nieuws Melk

Groen licht kaasfabriek Glanbia en Royal A-ware

23 April 2021 - Folkert Flapper

Glanbia en Royal A-ware hebben dinsdag (20 april) groen licht gekregen voor de bouw van een nieuwe kaasfabriek in Ierland. Milieugroep An Taisce had rechtszaken tegen de komst van de kaasfabriek aangespannen. De hoge raad van Ierland heeft nu beslist dat de bouw van de kaasfabriek definitief door kan gaan.

An Taisce gaat kijken of ze verder nog stappen kan ondernemen om de bouw toch tegen te gaan. De Irish Farmers' Association vindt dat de juridische strijd ervoor zorgt dat er geen goed gesprek kan komen op het gebied van duurzaamheid en ontwikkeling van de sector en nodigt de milieubeweging uit om samen over de toekomst van het platteland te praten. Glanbia stelt dat de nieuwe kaasfabriek zorgt voor diversificatie die vanwege de brexit broodnodig is voor het Ierse platteland.

Quotummaatregelen
Doordat Glanbia al een lange tijd bezig is om de bouw van de kaasfabriek rond te krijgen, heeft het bedrijf problemen met de verwerking. Hierdoor komen er voor melkleveranciers in 2022 quotummaatregelen voor de piekmaanden. Deze quotum maatregelen moeten ervoor zorgen dat Glanbia niet in de problemen komt met de melkverwerking.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden