Shutterstock

Nieuws Melk

Nederlandse agroconcerns in zuivelproject Nigeria

21 Mei 2021

FrieslandCampina, Barenbrug, Agrifirm en het Nederlands-Amerikaanse bedrijf Urus hebben in Nigeria een consortium opgericht met als doel de zuivelketen in het Afrikaanse land verder te ontwikkelen. Het pact, genaamd Value4Dairy, wordt gesteund door de Nigeriaanse overheid en is gericht om het land meer zelfvoorzienend te maken in zuivel. 

Dit meldt het ministerie van Landbouw in haar Agroberichten Buitenland. De Nederlandse agroconcerns, actief in melkverwerking, zaden, voeders en genetica willen de Nigeriaanse zuivelsector naar een hoger plan tillen, zodat zij daar vanzelfsprekend zelf ook van mee kunnen profiteren. Het uitgangspunt daarbij is om de melkproductie van Nigeria de komende jaren op te schroeven.

FrieslandCampina is al vanaf de jaren '50 actief in het land en gaat voor het eerst deze samenwerking aan. De coöperatie heeft een eigen zuivelfabriek in Lagos, waar vooral gecondenseerde melk in blik, sachets melkpoeder en UHT-producten onder de merknaam Peak wordengeproduceerd. De benodigde grondstof wordt geïmporteerd uit Nederland, aangevuld met lokale melk.

Investering voor de lange termijn
De 4 bedrijven willen met het project investeren voor de lange termijn. Door de zuivelketen van A tot Z op te bouwen, helpen zij lokale melkveebedrijven en de zuivelindustrie te ontwikkelen. De samenwerking van de bedrijven kan ervoor zorgen dat er op elk gebied van de melkveehouderijsector in Nigeria een ontwikkeling plaatsvindt.

Zo kan Barenbrug de ruwvoerproductie ontwikkelen via van het veredelen van voedergewassen die passen bij het klimaat van Nigeria. Agrifirm kan op het gebied van veevoeding de melkproductie en efficiëntie verbeteren, met uiteindelijk FrieslandCampina als afnemer van de lokale melk. Het bedrijf Urus kan helpen de melkveestapel efficiënter te laten produceren.

Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Eerste ontbossingsvrije soja aangekomen in Nederland

Nieuws Ontbossingsvrije soja

Een-tweetje Agrifirm en FrieslandCampina in soja

Nieuws Melk

FrieslandCampina bouwt zuivelfabriek voor Nigeria

Nieuws Global Dairy Top 20

Lactalis versterkt koppositie in de zuivel

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief