Nigeria

FrieslandCampina Nigeria

Nieuws Melk

FrieslandCampina bouwt zuivelfabriek voor Nigeria

FrieslandCampina heeft een mobiele yoghurtfabriek ontwikkeld voor gebruik in Nigeria. Daarmee kan de zuivelonderneming in uitdagende omstandigheden verse zuivel naar de Afrikaanse consument brengen.
3 November 2021
Arla Foods

Nieuws Melk

Na FrieslandCampina ziet ook Arla heil in Nigeria

Nadat Friesland Campina vorige maand bekend maakte om in een consortium met andere bedrijven verder te investeren in de Nigeriaanse melkveehouderij, maakte ook het coöperatieve Deense Arla deze week een nieuwe investering in het land bekend. Het voornaamste doel is om het Afrikaanse land op termijn meer zelfvoorzienend te maken in zuivel.
18 Juni 2021
Nigeria

Nieuws Melk

Nederlandse agroconcerns in zuivelproject Nigeria

FrieslandCampina, Barenbrug, Agrifirm en het Nederlands-Amerikaanse bedrijf Urus hebben in Nigeria een consortium opgericht met als doel de zuivelketen in het Afrikaanse land verder te ontwikkelen. Het pact, genaamd Value4Dairy, wordt gesteund door de Nigeriaanse overheid en is gericht om het land meer zelfvoorzienend te maken in zuivel. 
21 Mei 2021
Nigeria

Nieuws Bedrijfsovername

FrieslandCampina doet overname in Nigeria

In maart van dit jaar gaf WAMCO, de Nigeriaanse tak van FrieslandCampina, al aan dat zij geïnteresseerd waren in overname van Nutricima Limited. Inmiddels is de deal rond. Na verwachting wordt de overname in de loop van dit jaar verder afgerond.
16 Juli 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief