Shutterstock

Nieuws Melk

FrieslandCampina hangt miljoenenstrop boven hoofd

8 Juni 2021

FrieslandCampina hangt een miljoenenstrop boven het hoofd in een rechtszaak die een zakelijke klant van het coöperatieve zuivelconcern heeft aangespannen in Thailand. De rechter oordeelt dat FrieslandCampina €57 miljoen schadevergoeding moet betalen. Het concern gaat in hoger beroep.

Dit heeft FrieslandCampina dinsdagmorgen (8 juni) bekendgemaakt. De uitspraak van de rechtbank in Thailand was op 31 mei van dit jaar. Op basis van de interpretatie van het contract tussen FrieslandCampina en deze klant concludeert de rechtbank dat FrieslandCampina tussen 2009 en 2019 te veel kosten in rekening zou hebben gebracht bij de klant, meldt het concern in een verklaring.

Op basis van dit vonnis moet FrieslandCampina de klant compenseren voor een totaalbedrag van Thai Baht 2,2 miljard (€ 57 miljoen). FrieslandCampina is het niet eens met het vonnis en gaat hiertegen in beroep. Eind 2019 is deze contractuele relatie gestopt. Mogelijke gevolgen voor de resultaten van FrieslandCampina worden bestudeerd, meldt het concern.

boerenbusiness.nl

Eric de Lijster

Eric is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivel

Melktekort bij Jumbo is uitstekende PR sector

Nieuws Melk

DOC Kaas tikt bijna €50,00 aan met kale prijs

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina-dochter in Pakistan zet meer om

Analyse melk

Kan FrieslandCampina met lagere instap leden winnen?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief