Vecozuivel

Nieuws Melk

Farmel troeft Farm Dairy af bij overname Vecozuivel

28 September 2021 - 1 reactie

Zuivelhandelaar en dienstverlener Farmel neemt een meerderheidsbelang in Veco Zuivel. Dit hebben beide bedrijven bekend gemaakt. Farmel geeft met deze stap concurrent Farm Dairy het nakijken.

De laatstgenoemde partij maakte in juni bekend dat het Veco Zuivel wilde overnemen. Begin september maakte de Autoriteit Consument en Markt (ACM) evenwel bekend dat de twee beoogde samenwerkingspartners hun plannen introkken. Veco Zuivel meldde dat er bij de onderlinge gesprekken eerder niet voorziene moeilijkheden waren gerezen. Farm Dairy gaf ondertussen aan dat het toch graag verder wilde praten. Deze gesprekken blijken nu niet het door Farm Dairy gewenste resultaat te hebben opgeleverd.

Farmel werkte al langere tijd met Veco Zuivel samen en liet daar zuivel verwerken. Het bedrijf zou bij een samengaan van Veco met Farm Dairy mogelijk buiten de boot vallen. Farm Dairy wilde de lijnen van Veco Zuivel intensiever gaan benutten. Het bedrijf zit in Lelystad aan de grens van de mogelijkheden, gaf directeur Arend Bouwer eerder aan.

Stevig fundament voor nieuwe melkstromen
Farmel maakt ook een sterke groei door en heeft eveneens behoefte aan meer verwerkingscapaciteit. Daar wordt deels al in voorzien via een samenwerking met Eijssen Dairy in Limburg, maar dat is niet genoeg. Met het belang in Vecozuivel ontstaan naar eigen zeggen nieuwe mogelijkheden, zoals toegang tot elkaars klantenkring. Daarbij ligt er een stevig fundament om gesloten melkstromen op de markt te zetten. 

"We doen al jaren zaken met elkaar, we kennen elkaar goed en we zien volop voordelen voor onze bedrijven, zo laten Alexander van Rouwendaal (DGA Vecozuivel) en Jetze Kempenaar (CEO Farmel) weten. De deal is pas definitief beklonken wanneer de ACM groen licht geeft. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Erwin 28 September 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10894362/farmel-troeft-farm-dairy-af-bij-overname-vecozuivel]Farmel troeft Farm Dairy af bij overname Vecozuivel[/url]
Kijk die lui ramme ff door!!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Zuivel

CEO Kempenaar weg bij zuivelhandelaar Farmel

Nieuws Zuivel

Farmel blijft groeien na moeilijke fase in 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox