Agrifoto

Nieuws Babymelkpoeder

FrieslandCampina zet mes in productie Borculo

9 December 2021 - Wouter Baan

FrieslandCampina wil de productie van babymelkpoeder in de fabriek in Borculo afschalen. Dat als gevolg van overproductie nu de Chinese vraag flink is teruggevallen. Het voorgenomen besluit houdt in dat vijftien mensen hun baan verliezen.

De afzet van babymelkpoeder staat onder druk, omdat China door de slinkende geboortecijfers lagere volumes importeert. Het gevolg hiervan is dat de fabriek in Borculo met overcapaciteit kampt. FrieslandCampina heeft besloten de vijfploegendienst af te schalen naar een drieploegendienst, zo blijkt uit een interne memo. De vijftien medewerkers waarvoor het doek valt, zijn intussen op de hoogte gesteld.

Volgens een woordvoerder van FrieslandCampina gaat het om uitzendkrachten en wordt gesneden in de flexibele schil van het bedrijf. De hoeveelheid melk die in ingrediëntenfabriek in Borculo wordt verwerkt, is relatief beperkt ten opzicht van andere fabrieken. 

Vraag structureel lager
De ontslagronde komt bovenop het bezuinigingsplan dat FrieslandCampina eind vorig jaar ontvouwde en nog steeds loopt. Hierin worden 1.000 van de 24.000 banen gesaneerd. De babymelkpoederproductie in Borculo werd zes jaar geleden fors opgeschaald toen de marktomstandigheden veelbelovend waren. CEO Hein Schumacher liet recent weten dat de goede Chinese vraag niet meer terugkomt, mede ook als gevolg van stevige concurrentie van lokale spelers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden