Agrifoto

Nieuws Babymelkpoeder

FrieslandCampina zet mes in productie Borculo

9 December 2021

FrieslandCampina wil de productie van babymelkpoeder in de fabriek in Borculo afschalen. Dat als gevolg van overproductie nu de Chinese vraag flink is teruggevallen. Het voorgenomen besluit houdt in dat vijftien mensen hun baan verliezen.

De afzet van babymelkpoeder staat onder druk, omdat China door de slinkende geboortecijfers lagere volumes importeert. Het gevolg hiervan is dat de fabriek in Borculo met overcapaciteit kampt. FrieslandCampina heeft besloten de vijfploegendienst af te schalen naar een drieploegendienst, zo blijkt uit een interne memo. De vijftien medewerkers waarvoor het doek valt, zijn intussen op de hoogte gesteld.

Volgens een woordvoerder van FrieslandCampina gaat het om uitzendkrachten en wordt gesneden in de flexibele schil van het bedrijf. De hoeveelheid melk die in ingrediëntenfabriek in Borculo wordt verwerkt, is relatief beperkt ten opzicht van andere fabrieken. 

Vraag structureel lager
De ontslagronde komt bovenop het bezuinigingsplan dat FrieslandCampina eind vorig jaar ontvouwde en nog steeds loopt. Hierin worden 1.000 van de 24.000 banen gesaneerd. De babymelkpoederproductie in Borculo werd zes jaar geleden fors opgeschaald toen de marktomstandigheden veelbelovend waren. CEO Hein Schumacher liet recent weten dat de goede Chinese vraag niet meer terugkomt, mede ook als gevolg van stevige concurrentie van lokale spelers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Agribusiness

FrieslandCampina gooit topstructuur om

Analyse Agribusiness

Nederlandse agroreuzen in woelig vaarwater

Nieuws Melk

FrieslandCampina: meer afzet kindervoeding China

Analyse Melk

FrieslandCampina moet scherven ruimen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox