Royal A-ware

Nieuws Zuivelproductie

A-ware sorteert voor op verdere groei

24 December 2021

A-ware heeft deze maand - in samenwerking met Fonterra - een vergunningsaanvraag ingediend om de productielocatie in Heerenveen verder uit te breiden. Wat de plannen concreet zijn, wil het zuivelbedrijf nog niet zeggen.

De plannen komen niet uit de lucht vallen. Naast de fabriek in Heerenveen ligt een braakliggend terrein dat eigendom is van A-ware. Er is nooit een geheim van gemaakt dat dit terrein in de toekomst mogelijk zou worden gebruikt om de productie verder op te schalen. In de nieuwe vergunning wordt gerept over 300.000 ton kaas, zo meldt het Friesch Dagblad.

In de huidige fabriek wordt naar verluidt jaarlijks 170.000 ton aan kazen geproduceerd, waarvoor ongeveer 12% van de Nederlandse melkplas wordt aangewend. De vergunningsaanvraag is ambitieus, zou je daarmee kunnen concluderen. Het bedrijf meldt samen met Fonterra de kaasmakerijen te willen ontwikkelen, wat onderdeel is van de meerjarenstrategie.

Wat de plannen concreet zijn, wil A-ware wil pas bekend maken wanneer de vergunning daadwerkelijk is verleend. 

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod

Meer over

Royal A-ware
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

A-ware zoekt weidemelk van Belgische leveranciers

Achtergrond Overnames

Bij A-ware geen twijfels over de Belgische markt

Nieuws melk

A-ware neemt Belgisch familiebedrijf Olympia over

Nieuws Overname

A-ware koopt toetjesmaker Hollebeekhoeve

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief