Royal A-ware

Nieuws Zuivelproductie

A-ware sorteert voor op verdere groei

24 December 2021 - Wouter Baan

A-ware heeft deze maand - in samenwerking met Fonterra - een vergunningsaanvraag ingediend om de productielocatie in Heerenveen verder uit te breiden. Wat de plannen concreet zijn, wil het zuivelbedrijf nog niet zeggen.

De plannen komen niet uit de lucht vallen. Naast de fabriek in Heerenveen ligt een braakliggend terrein dat eigendom is van A-ware. Er is nooit een geheim van gemaakt dat dit terrein in de toekomst mogelijk zou worden gebruikt om de productie verder op te schalen. In de nieuwe vergunning wordt gerept over 300.000 ton kaas, zo meldt het Friesch Dagblad.

In de huidige fabriek wordt naar verluidt jaarlijks 170.000 ton aan kazen geproduceerd, waarvoor ongeveer 12% van de Nederlandse melkplas wordt aangewend. De vergunningsaanvraag is ambitieus, zou je daarmee kunnen concluderen. Het bedrijf meldt samen met Fonterra de kaasmakerijen te willen ontwikkelen, wat onderdeel is van de meerjarenstrategie.

Wat de plannen concreet zijn, wil A-ware wil pas bekend maken wanneer de vergunning daadwerkelijk is verleend. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Jan Anker

Groeiend A-ware houdt deur open, ook over grens

Nieuws Melk

Emlichheim switcht van A-ware naar Vreugdenhil

Achtergrond melk

Transfermarkt 2023 tekent einde bijzondere periode

Nieuws melk

A-ware en Interfood van start in Estland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden