Shutterstock

Nieuws Melk

Bijna elk Brits huishouden koopt zuivel en dit valt op

17 Januari 2022

In Groot-Brittannië hebben de supermarkten vorig jaar 1,2% minder zuivel verkocht dan in topjaar 2020, maar dit kwam niet doordat veel kopers van zuivel afhaakten. Bijna alle Britten kochten zuivel. Gemiddeld werden vorig jaar wel iets kleinere volumes per klant gekocht.

Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Kantar. In totaal werd voor bijna €12,8 miljard aan zuivelproducten verkocht. Daarbij waren kaas en drinkmelk de grootste productgroepen. December was een topmaand qua verkopen. Bijzonder daarbij was dat, in een tijd dat consumenten veel melkvervangers zeggen te kiezen, 99% van de huishoudens toch zuivel aanschafte, aldus Kantar.

Cheddar minder populair
Bij de drinkmelk viel op dat de verkopen van juist de magere producten daalden, terwijl de gewone volvette melk juist weer marktaandeel won. Bij de kazen viel op dat Cheddar, goed voor bijna de helft van alle Britse kaasverkopen, behoorlijk marktaandeel verloor. Daar profiteerden de 'continentale' kazen (Gouda, Emmental etc) en soorten als mozzarella en duurdere speciaalkazen weer van. 

Bij de gele vetten daalden zowel de verkopen van blokboter als van margarine. De verkopen van andere, plantaardige vetten steeg wel iets , maar te weinig om de verkoopdaling bij andere producten in dit segment op te vangen.

boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse zuivel zonder gas binnen 3 dagen plat

Analyse melk

Vloeibare zuivel tegen seizoenstrend in omhoog

Nieuws Melk

Pittige daling Nederlandse melkaanvoer in december

Inside Melk

Duitse grondstofprijs melk klimt naar recordhoogte

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief