FrieslandCampina

Nieuws belangenbehartiging

Wunnekink wordt voorman van LTO Melkveehouderij

18 Februari 2022 - Klaas van der Horst

LTO Nederland heeft Erwin Wunnekink (51) benoemd tot voorzitter van de vakgroep Melkveehouderij. De voormalig voorzitter van coöperatie FrieslandCampina gaat vanaf 1 maart aan de slag. Het LTO-bestuur en de vakgroep zijn verheugd met de komst van deze ervaren bestuurder, melden ze.

Wunnekink stapte in september op na drie maanden voorzitter te zijn geweest van coöperatie FrieslandCampina. Toen werd gezegd dat hij dit vrijwillig deed, later zei hij zelf dat het toch niet uit vrije wil was. Wunnekink wilde naar eigen zeggen evenwel geen sta in de weg zijn voor bestuurlijke vernieuwing bij FrieslandCampina, zo verklaarde hij. Bij zijn vertrek gaf hij ook te kennen dat zijn bestuurlijke bemoeienis met de melkveehouderij wat hem betreft nog niet voorbij was. Dat blijkt nu uit te komen.

Gevraagd om mee te dingen
Wunnekink volgt Wil Meulenbroeks op, die eind 2021 aangaf na ruim vijf jaar het stokje over te willen dragen. Hij toont zich vereerd met de benoeming.  Wunnekink erkent dat het misschien verrassend is dat hij de opvolger van Meulenbroeks is geworden. "Er is mij gevraagd of ik mee wilde doen (met de sollicitatieronde). Ik ben blij dat ik het daarna geworden ben."

Wunnekink was van 2009 tot september 2021 coöperatiebestuurder en commissaris bij FrieslandCampina. Hij is ook lid van de Raad van Commissarissen van ForFarmers. LTO-voorzitter Sjaak van der Tak is ook opgetogen over de benoeming. "Met Erwin hebben we een bestuurder van kaliber, die staat voor het belang van onze leden. We zijn blij dat hij zijn deskundigheid, ervaring en scherpte in wil zetten om met onze melkveehouders aan de slag te gaan voor een sector met toekomstperspectief.."

Mogelijkheden in veranderende omgeving
In zijn nieuwe functie krijgt Hij vanzelf ook weer te maken met FrieslandCampina, maar dat ziet hij zelf niet als een probleem. Het is volgens hem slechts een deel van zijn werk. De Haarlonaar ziet het vooral als een uitdaging om te kijken waar voor de melkveehouderij mogelijkheden zitten in een sterk veranderende omgeving. Hij hoopt dat hij niet alleen maar met stikstof bezig hoeft te zijn, maar ook met zaken als de farm to fork strategie.

Niet alles kan en goed meten
Hij ziet wel gebeuren dat er veel aandacht uitgaat naar de uitwerking van gebiedsprocessen, waar heel veel uitdagingen voor de melkveehouderij samenkomen. Wunnekink geeft aan dat wat hem betreft de veehouderij dan best mag aangeven dat niet alles mogelijk is en dat besluiten over de veehouderij ook duidelijk gebaseerd moeten zijn op harde meetgegevens. 
Om resultaat te behalen voor de melkveehouderij wil Wunnekink ook graag maken aan de verdeeldheid in de melkveehouderij, en daarvoor samenwerken met alle partijen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden