LTO Melkveehouderij

FrieslandCampina Erwin Wunnekink

Nieuws belangenbehartiging

Wunnekink wordt voorman van LTO Melkveehouderij

LTO Nederland heeft Erwin Wunnekink (51) benoemd tot de nieuwe voorzitter van de vakgroep Melkveehouderij. De voormalig voorzitter van coöperatie FrieslandCampina gaat vanaf 1 maart aan de slag. Het LTO-bestuur en de vakgroep zijn verheugd met de komst van deze ervaren bestuurder, melden ze.
18 Februari 2022
veevoer voer melkveebedrijf koeien

Nieuws Stikstof

Coalitie met LTO wil steun in ruil voor stappen

Een brede coalitie vanuit de melkveehouderij en zuivelsector presenteert voorafgaand aan de behandeling van de landbouwbegroting in de Tweede Kamer een doorgerekend pakket managementmaatregelen gericht op stikstofreductie. Tegelijkertijd roept LTO Nederland op jaarlijks €1,7 miljard te reserveren voor de stikstofversnellingsaanpak.
1 December 2021
Wil Meulenbroeks

Interview Wil Meulenbroeks

'Samenwerken ja, maar niet direct succesje vieren'

Zichtbaarheid in de belangenbartiging is goed en nodig naar de achterban, maar elk succesje direct breed uitmeten wordt afgestraft door tegenacties van ngo’s, zegt voorzitter van de LTO-vakgroep Melkveehouderij Wil Meulenbroeks in een interview met Boerenbusiness. De wispelturigheid van de politiek maakt effectief werken ook al niet makkelijk. Samen met andere boerenclubs optrekken doet Meulenbroeks graag, zegt hij, maar in één verband is zoiets al snel minder effectief.
15 November 2021
Wil Meulenbroeks

Nieuws LTO Melkveehouderij

Lobby ngo's maakt langetermijnbeleid moeilijk

De lobby van ngo's en de reactie van de politiek daarop maken het ontwikkelen van langetermijnbeleid op gebied van landbouw heel lastig, zo niet onmogelijk. Dat stelt voorzitter Wil Meulenbroeks voorzitter de LTO-vakgroep Melkveehouderij in een interview met Boerenbusiness.
15 November 2021
Wil Meulenbroeks

Nieuws AgriNL

LTO Melkveehouderij houdt vast aan eigen plannen

LTO Melkveehouderij was ontzettend verrast over de plannen van AgriNL vorige week. De vakgroep staat er 'ook in de verste verte niet achter, maar is wel bereid tot overleg met de overheid op basis van eigen LTO-plannen.
18 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden