Shutterstock

Nieuws Zuivelmarkt

Global Dairy Trade blijft strooien met dikke plussen

1 Maart 2022 - Wouter Baan

Net nu de rek uit de zuivelmarkt in Europa leek te zijn, stijgt de Global Dairy Trade (GDT) hard verder. Aan de opmars lijkt maar geen einde te komen, sinds oktober al laat de stemmingbepalende zuivelveiling in Nieuw-Zeeland telkens grote prijsstijgingen zien.

Dit artikel lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ook tijdens de eerste veiling van maart is het weer raak met een gemiddelde prijsstijging van 5,1% tot $5,065 per ton. De cheddarnotering springt er bovenuit en plust met ruim 10% tot $6,394 per ton. Het bestaande record wordt daarmee verbroken. Wereldwijd is cheddar goed gevraagd, terwijl de voorraden krap zijn. Extreem krap zelfs. Er wordt bijna om de volumes gevochten, zo gaf een handelaar vorige week nog aan.

Ook boter en melkpoeders hoger
Opvallend is ook dat boter en melkpoeder op de GDT duurder zijn verhandeld. De prijzen voor deze fabricaten op de Europese markt leken vorige week nog af te vlakken. Magere melkpoeder stijgt met 4,7% tot $4,481 per ton, volle melkpoeder met 5,7% tot $4,757 per ton. De boternotering stijgt met bijna 6% en verbreekt daarmee de grens van $7.000 per ton.

Ongetwijfeld zal de overtuigende GDT-uitslag op de Europese zuivelmarkt weer de nodige stemmen losmaken. Of de prijzen bij ons hier ook op gaan reageren, kan donderdagmiddag worden afgelezen aan de zuivelnoteringen van DCA die dan worden gepubliceerd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden