Lely

Nieuws Oorlog

Lely trekt zich terug uit Rusland en Wit-Rusland

4 Maart 2022 - Wouter Baan

Lely staakt onmiddellijk de commerciële activiteiten in Rusland en Wit-Rusland. Ook worden de Russische partners kritisch doorgelicht. Het bedrijf wil zich hiermee distantiëren van Rusland dat in Oekraïne een oorlog is begonnen.

Het besluit om in Rusland en Wit-Rusland de verkoop van melk- en voerrobots te stoppen, was niet eenvoudig, zo laat het bedrijf in een verklaring weten. Lely wil namelijk ook recht doen aan de voedselvoorziening en het dierwelzijn in deze landen. Anderzijds is het geweld dat Rusland in Oekraïne uitoefent zwaarwegender, zodoende trekt het bedrijf zich toch terug. 

Wel geeft Lely aan dat bestaande klanten in Rusland en omliggende landen, die niet op de sanctielijst staan, blijft voorzien van onderdelen. De robotbouwer laat tevens weten dat partners in Rusland kritisch worden doorgelicht. Door de snelle groei en modernisering van de melkveehouderij is Rusland een interessante afzetmarkt voor de Nederlandse robotgigant. Het bedrijf telt ter plekke circa 10 locaties.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Jubileum

Lely na 75 jaar nog lang niet uitgeïnnoveerd

Achtergrond Granen

Oekraïense exportmotor piept en kraakt

Nieuws Jaarcijfers 2022

Ondanks chiptekort meer omzet voor Lely

Analyse Granen

Oekraïense boeren in 2023 nog verder onder druk

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox