Lely

Nieuws Oorlog

Lely trekt zich terug uit Rusland en Wit-Rusland

4 Maart 2022

Lely staakt onmiddellijk de commerciële activiteiten in Rusland en Wit-Rusland. Ook worden de Russische partners kritisch doorgelicht. Het bedrijf wil zich hiermee distantiëren van Rusland dat in Oekraïne een oorlog is begonnen.

Het besluit om in Rusland en Wit-Rusland de verkoop van melk- en voerrobots te stoppen, was niet eenvoudig, zo laat het bedrijf in een verklaring weten. Lely wil namelijk ook recht doen aan de voedselvoorziening en het dierwelzijn in deze landen. Anderzijds is het geweld dat Rusland in Oekraïne uitoefent zwaarwegender, zodoende trekt het bedrijf zich toch terug. 

Wel geeft Lely aan dat bestaande klanten in Rusland en omliggende landen, die niet op de sanctielijst staan, blijft voorzien van onderdelen. De robotbouwer laat tevens weten dat partners in Rusland kritisch worden doorgelicht. Door de snelle groei en modernisering van de melkveehouderij is Rusland een interessante afzetmarkt voor de Nederlandse robotgigant. Het bedrijf telt ter plekke circa 10 locaties.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Oorlog

Russen plunderen Oekraïense boerderijen

Nieuws Oorlog

'Voedsel mag geen wapen zijn in oorlog'

Analyse Aardappelen

Aardappelsector herstelt sterk, toekomst ongewis

Achtergrond Granen & Grondstof

Graanexport Zwarte Zee blijft onmogelijk

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief