Lely

Nieuws Oorlog

Lely trekt zich terug uit Rusland en Wit-Rusland

4 Maart 2022 - Wouter Baan

Lely staakt onmiddellijk de commerciële activiteiten in Rusland en Wit-Rusland. Ook worden de Russische partners kritisch doorgelicht. Het bedrijf wil zich hiermee distantiëren van Rusland dat in Oekraïne een oorlog is begonnen.

Het besluit om in Rusland en Wit-Rusland de verkoop van melk- en voerrobots te stoppen, was niet eenvoudig, zo laat het bedrijf in een verklaring weten. Lely wil namelijk ook recht doen aan de voedselvoorziening en het dierwelzijn in deze landen. Anderzijds is het geweld dat Rusland in Oekraïne uitoefent zwaarwegender, zodoende trekt het bedrijf zich toch terug. 

Wel geeft Lely aan dat bestaande klanten in Rusland en omliggende landen, die niet op de sanctielijst staan, blijft voorzien van onderdelen. De robotbouwer laat tevens weten dat partners in Rusland kritisch worden doorgelicht. Door de snelle groei en modernisering van de melkveehouderij is Rusland een interessante afzetmarkt voor de Nederlandse robotgigant. Het bedrijf telt ter plekke circa 10 locaties.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Grond

Grondmarkt redding voor Oekraïense financiën?

Achtergrond Politiek

Green Deal pijnpunt in gesprekken EU en Oekraïne

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

Achtergrond Jubileum

Lely na 75 jaar nog lang niet uitgeïnnoveerd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden