Agrifoto

Nieuws FrieslandCampina

Aziaten bieden op zuivelmerk Friso

7 Maart 2022 - Wouter Baan

Het verkoopproces van Friso lijkt in sneller vaarwater te komen. Persbureau Bloomberg meldt dat meerdere partijen inmiddels hebben geboden op het babypoedermerk van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Vooral in China ligt Friso goed in de markt.

Betrokkenen melden aan Bloomberg dat onder meer Baring Private Equity Asia uit India, Junlebao Dairy en Sequoia Capital China tot de gegadigden behoren om Friso binnen te slepen. Het verkoopproces zou inmiddels de tweede biedronde zijn ingegaan. De verwachting is dat FrieslandCampina zo'n $2 miljard kan ophalen met een verkoop. Bloomberg meldt verder dat ook China Mengniu Dairy en de Chinese Yili Group interesse hebben. 

De bedrijven in kwestie willen tegenover het persbureau niet reageren op de geluiden. FrieslandCampina heeft eerder al laten weten bezig te zijn met een strategische heroverweging omtrent Friso, maar wil verder niet veel kwijt. Desalniettemin lijkt een verkoop geen onrealistisch scenario te zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden