Agrifoto

Nieuws FrieslandCampina

Aziaten bieden op zuivelmerk Friso

7 Maart 2022

Het verkoopproces van Friso lijkt in sneller vaarwater te komen. Persbureau Bloomberg meldt dat meerdere partijen inmiddels hebben geboden op het babypoedermerk van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Vooral in China ligt Friso goed in de markt.

Betrokkenen melden aan Bloomberg dat onder meer Baring Private Equity Asia uit India, Junlebao Dairy en Sequoia Capital China tot de gegadigden behoren om Friso binnen te slepen. Het verkoopproces zou inmiddels de tweede biedronde zijn ingegaan. De verwachting is dat FrieslandCampina zo'n $2 miljard kan ophalen met een verkoop. Bloomberg meldt verder dat ook China Mengniu Dairy en de Chinese Yili Group interesse hebben. 

De bedrijven in kwestie willen tegenover het persbureau niet reageren op de geluiden. FrieslandCampina heeft eerder al laten weten bezig te zijn met een strategische heroverweging omtrent Friso, maar wil verder niet veel kwijt. Desalniettemin lijkt een verkoop geen onrealistisch scenario te zijn.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse melk

Babyvoeding-sale dreigt bij grote voedingsconcerns

Nieuws FrieslandCampina

Private equity aast op zuivelmerk Friso

Nieuws FrieslandCampina

Opnieuw geruchten over verkoop Friso

Nieuws Zuivel

Friso blijft in handen van FrieslandCampina

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief