Eigen foto

Nieuws Duurzaamheid

PlanetProof-melkplas laat lichte groei zien

16 Maart 2022

Het aandeel PlanetProof-melk in Nederland groeit. Ook het aantal gecertificeerde legpluimveebedrijven dat onder het keurmerk produceert, neemt snel toe, zo blijkt uit cijfers van Stichting Milieukeur.

Het areaal beheerd grasland dat volgens de eisen van het keurmerk wordt bewerkt, steeg vorig jaar met 3% tot 47.907 hectare. Hoeveel PlanetProof-melk in omloop is, wordt uit concurrentieoverweging niet bekendgemaakt. In Nederland hebben FrieslandCampina en Farmel het keurmerk omarmd, in totaal goed voor achthonderd deelnemende melkveehouders.

Voor dit jaar zijn de eisen verder aangescherpt, onder andere het percentage eiwit van eigen land werd met 5 procentpunten verhoogd tot 55% als basisnorm. Desalniettemin ligt een verdere groei in het verschiet, gezien FrieslandCampina de Noord-Hollandse kaas tevens gaat vermarkten met het PlanetProof-stempel. De zuivelcoöperatie zoekt hiervoor zo'n tachtig leveranciers. 

Akkerbouw en pluimveehouderij
Eerder deze maand werd al bekend dat het akkerbouwareaal dat onder de keurmerkeisen valt vorig jaar met bijna een kwart groeide tot circa 55.000 hectare op krap 2.000 bedrijven. Ook het aantal gecertificeerde legpluimveebedrijven is afgelopen jaar behoorlijk gegroeid, met 24% tot 31 bedrijven. Ten opzichte van melkveehouderij en akkerbouwsector staat het uitrollen van het keurmerk in de pluimveehouderij echter nog in de kinderschoenen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond CEO FrieslandCampina

Baas FrieslandCampina is van adel en ‘wild at heart’

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina stelt nieuwe CEO aan

Nieuws Melk

Meer zekerheid voor niet-leden FrieslandCampina

Nieuws Zuivelbusiness

Akkoord verkoop Duitse tak FrieslandCampina

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox