Klimaatverandering

aardappelen aardappeloogst Verenigde Staten

Nieuws Aardappelen

Klimaatverandering maakt aardappelteelt riskanter

Veranderingen in het klimaat kunnen grote gevolgen hebben voor de agrarische sector. Zo ook voor de aardappeltelers in de Amerikaanse staat Maine, waarschuwen experts. Het seizoen in de staat in het noordoosten van de VS wordt langer, terwijl de risico's van de aardappelteelt toenemen.
3 Mei 2022
Arla Foods

Nieuws Melk

Arla wil CO2-arme melk beter belonen

Arla wil haar leden meer gaan betalen voor CO2-arme melk. Het is idee is dat, hoe minder CO2-wordt uitgestoten, hoe meer premie Arla betaalt. Een gedetailleerd plan is volop in ontwikkeling.
19 April 2022
zuivel FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina steekt 1,5 miljard in CO2-reductie

FrieslandCampina wil de uitstoot van broeikasgassen tot 2030 sterk beperken en in 2050 klimaatneutraal zijn. Voor de periode tot ongeveer 2030 wil zij daarvoor €1,5 miljard investeren, door onder meer elektrificatie van productieprocessen, verdere verduurzaming bij de leden en ook een veel duurzamere inkoop.
14 April 2022
Bas Rüter

Nieuws Benoemimg

Rabobank benoemt hoofd mondiale voedseltransitie

Rabobank heeft een nieuwe functie in het leven geroepen om verder bij te dragen aan het wereldwijd verduurzamen van de landbouw. De functie 'Global Head of Food System Transition' gaat per 1 april worden ingevuld door Bas Rüter. Rüter was de afgelopen tien jaar directeur Klimaat & Duurzaamheid bij Rabobank.
16 Maart 2022
koeien Verenigde Staten herfst

Nieuws Verenigde Staten

VS maakt miljard vrij voor klimaatvriendelijk boeren

Het Amerikaans landbouwministerie maakt de komende jaren $1 miljard vrij voor projecten die een klimaatvriendelijke landbouw bewerkstelligen. Dat zegt USDA secretaris Tom Vilsack tegen nieuwsbureau Reuters. Broeikasgasemissie en koolstofopslag zijn twee belangrijke speerpunten in het programma.
7 Februari 2022
Danone

Nieuws melk

FrieslandCampina en Danone reduceren CO2

Een zakelijke samenwerking in de afzet van zuivelingrediënten tussen FrieslandCampina en Danone heeft het potentieel om bijna 25% CO2-reductie op te leveren. Daarvan is tot nog toe al ruim 70% behaald, zo meldt de Amersfoortse coöperatie.
27 Januari 2022
FrieslandCampina

Nieuws Klimaat

FrieslandCampina al lang bezig met klimaat

FrieslandCampina steunt het Parijs-akkoord en het Nederlandse klimaatakkoord. Ze werkt ook al jaren met succes aan reductie van de CO2-uitstoot en voelt zich daarom niet direct aangesproken door de oproep vorige week van Milieudefensie om eindelijk serieus iets te gaan doen aan het klimaat. Het gebeurt allang, maakt het bedrijf duidelijk.
17 Januari 2022
windenergie windturbine windmolen energie grasland

Opinie Pascal Philipsen

Klimaat(on)gelovigen: houdt respect voor natuur

Het verse, alarmerende VN klimaatrapport maakt weer veel tongen los in de wereld. Ik zelf kan maar moeilijk de scherp neergezette bevindingen uit dit rapport 'blindelings' volgen. Val ik nu in de categorie 'rechtse complotgekken'?
16 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden