FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina sluit fabriek en 2 poedertorens

17 Maart 2022 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina wil de fabriek voor dagverse zuivel in Rotterdam sluiten en de productie samenvoegen met die in Maasdam. Bovendien wil het bedrijf in Leeuwarden twee melkpoedertorens dicht doen. Beide stappen passen volgens het bedrijf in de geplande overgang naar een productpakket met meer focus op toegevoegde waarde.

Nog een voordeel van de concentratie van de verse zuivelproductie in Maasdam is dat de CO2-uitstoot van de dagverse zuivelproductie daalt met 30%. Alle betrokken productievestigingen zijn onderdeel van FrieslandCampina Food & Beverage. In Leeuwarden verdwijnen door de geplande aanpassingen 55 van de 750 arbeidsplaatsen, in Rotterdam komen 142 arbeidsplaatsen te vervallen. Daar staat tegenover dat in Maasdam 40 nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan, bovenop de bestaande 267. De aanpassingen leiden tot eenmalige kosten van ongeveer €45 miljoen, meldt het coöperatieve zuivelconcern in een verklaring.

Roel van Neerbos, verantwoordelijk voor onderdeel FrieslandCampina Food & Beverage: "We werken aan een toekomstbestendig en duurzamer productienetwerk. De transitie naar een productportfolio met duurzamere producten met toegevoegde waarde, zoals zuivel onder het 'On the way to PlanetProof'-keurmerk, is daarbij ons vertrekpunt."

Sociaal Plan
Het voornemen is dat de twee poedertorens in Leeuwarden per 1 mei 2022 worden gesloten. De locatie in Rotterdam sluit uiterlijk in december 2023. De medewerkers en vakbonden zijn geïnformeerd en de medezeggenschap is om advies gevraagd. FrieslandCampina past het sociaal plan toe en ondersteunt de betrokken medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

FrieslandCampina rolt loper verder uit voor boer

Nieuws Melk

Opnieuw verlies in Nigeria voor FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina bundelt klimaatvoorlopers

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden