Shutterstock

Nieuws Resultaten

Lockdown op thuismarkt remt zuivelgigant Yili niet

2 Mei 2022

De omzet van de Chinese zuivelgigant Yili blijft, mede door overnames, hard groeien. Vorig jaar steeg de omzet met 14% tot omgerekend €15,9 miljard. De winst nam zelfs met bijna 25% toe, tot €1,25 miljard. In het eerste kwartaal van dit jaar is wederom een forse omzettoename zichtbaar, ondanks strenge lockdowns op de thuismarkt.

Yili, die recent de top-5 van grootste zuivelbedrijven is binnenkomen, gaat dit jaar verder waar het afgelopen jaar gebleven was. En dat is omzetgroei realiseren. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg de omzet met 13%, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de winstgevendheid was opnieuw beter.

Het bedrijf spint garen bij de groeiende Chinese zuivelconsumptie. Op de thuismarkt lijkt het niet meer te deren of de zuivel nu uit China komt, of uit de Westerse wereld. De voedselschandalen uit het verleden zijn geen sta-in-de-weg meer om de omzet flink op te voeren. Ook de strenge lockdown in Shanghai leidt niet tot vraaguitval. Yili zegt alle productiecapaciteit nodig te hebben om aan de vraag te kunnen voldoen.

Overname van Ausnutria afgerond
In maart werd de deelneming in Ausnutria formeel afgerond, dat eind vorig jaar al wereldkundig werd gemaakt. Yili heeft nu een belang van 34% in de producent van geitenmelkpoeder en is dus meerderheidsaandeelhouder. Ook is Yili in het eerste bedrijf een kaasbedrijf gestart om in te spelen op de snelle consumptiegroei in China.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelcoöperatie Sodiaal

Hoe Sodiaal op ramkoers raakte met melkveehouders

Nieuws Melk

Melkprijs Canada stijgt ook in 2023, maar met mate

Podcast Rondetafel RMV Hardenberg

Alles over markt, melkprijs, rendement en optimisme

Nieuws melk

Melkveehouders stappen naar rechter om MTC

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief