Shutterstock

Nieuws Resultaten

Lockdown op thuismarkt remt zuivelgigant Yili niet

2 Mei 2022

De omzet van de Chinese zuivelgigant Yili blijft, mede door overnames, hard groeien. Vorig jaar steeg de omzet met 14% tot omgerekend €15,9 miljard. De winst nam zelfs met bijna 25% toe, tot €1,25 miljard. In het eerste kwartaal van dit jaar is wederom een forse omzettoename zichtbaar, ondanks strenge lockdowns op de thuismarkt.

Yili, die recent de top-5 van grootste zuivelbedrijven is binnenkomen, gaat dit jaar verder waar het afgelopen jaar gebleven was. En dat is omzetgroei realiseren. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg de omzet met 13%, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de winstgevendheid was opnieuw beter.

Het bedrijf spint garen bij de groeiende Chinese zuivelconsumptie. Op de thuismarkt lijkt het niet meer te deren of de zuivel nu uit China komt, of uit de Westerse wereld. De voedselschandalen uit het verleden zijn geen sta-in-de-weg meer om de omzet flink op te voeren. Ook de strenge lockdown in Shanghai leidt niet tot vraaguitval. Yili zegt alle productiecapaciteit nodig te hebben om aan de vraag te kunnen voldoen.

Overname van Ausnutria afgerond
In maart werd de deelneming in Ausnutria formeel afgerond, dat eind vorig jaar al wereldkundig werd gemaakt. Yili heeft nu een belang van 34% in de producent van geitenmelkpoeder en is dus meerderheidsaandeelhouder. Ook is Yili in het eerste bedrijf een kaasbedrijf gestart om in te spelen op de snelle consumptiegroei in China.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Van Dorp en Steenwijk

Grote Duitse zuivelfabriek zoekt Nederlandse melk

Nieuws melk

Grondstofwaarde melk voor eerst weer omlaag

Nieuws Melk

Gesteggel over melkprijzen in Canada

Achtergrond melk

Gemiddelde melkprijs mei met ruim 3,50 euro omhoog

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief