Agrifoto

Nieuws VNO NCW

A-ware ondertekent code en geeft inzicht in belastingen

18 Mei 2022

A-ware heeft zich gecommitteerd aan de nieuwe fiscale gedragscode die werkgeversorganisatie VNO NCW heeft opgesteld. Het zuivelconcern is voorlopig het enige bedrijf in de agribusiness dat publiekelijk gaat rapporteren over de belastingafdracht.

In de zogeheten Tax Governance Code beloven bedrijven geen gebruik te maken van belastingparadijzen. Ook wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel belasting wordt betaald en in hoeverre gebruik wordt gemaakt van fiscale aftrekposten. Kort gezegd maken bedrijven hun belastingplicht transparant voor de buitenwereld. Volgens VNO NCW-voorzitter Ingrid Thijssen ligt de lat in de gedragscode hoog. 

Ruim veertig bedrijven, waaronder alle Nederlandse bedrijven in de AEX (zoals Shell, KLM, Unilever en Phillips) hebben de gedragscode ondertekend. A-ware is samen met Rabobank en Jumbo voorlopig één van de weinige niet beursgenoteerde bedrijven in de lijst. VNO NCW verwacht dat meer bedrijven de gedragscode gaan ondertekenen.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Bouwstart Kilkenny Cheese nationale gebeurtenis Ierland

Nieuws melk

Royal A-ware presenteert stevig beter resultaat

Nieuws bedrijven

Van Ballegooijen van A-ware naar Van Loon

Nieuws Zuivel

A-ware neemt kaasbedrijf uit Bodegraven over

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief