Agrifoto

Nieuws VNO NCW

A-ware ondertekent code en geeft inzicht in belastingen

18 Mei 2022 - Wouter Baan

A-ware heeft zich gecommitteerd aan de nieuwe fiscale gedragscode die werkgeversorganisatie VNO NCW heeft opgesteld. Het zuivelconcern is voorlopig het enige bedrijf in de agribusiness dat publiekelijk gaat rapporteren over de belastingafdracht.

In de zogeheten Tax Governance Code beloven bedrijven geen gebruik te maken van belastingparadijzen. Ook wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel belasting wordt betaald en in hoeverre gebruik wordt gemaakt van fiscale aftrekposten. Kort gezegd maken bedrijven hun belastingplicht transparant voor de buitenwereld. Volgens VNO NCW-voorzitter Ingrid Thijssen ligt de lat in de gedragscode hoog. 

Ruim veertig bedrijven, waaronder alle Nederlandse bedrijven in de AEX (zoals Shell, KLM, Unilever en Phillips) hebben de gedragscode ondertekend. A-ware is samen met Rabobank en Jumbo voorlopig één van de weinige niet beursgenoteerde bedrijven in de lijst. VNO NCW verwacht dat meer bedrijven de gedragscode gaan ondertekenen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Jan Anker

Groeiend A-ware houdt deur open, ook over grens

Nieuws Melk

Emlichheim switcht van A-ware naar Vreugdenhil

Achtergrond melk

Transfermarkt 2023 tekent einde bijzondere periode

Nieuws melk

A-ware en Interfood van start in Estland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden