Shutterstock

Nieuws Melk

CZ Rouveen houdt omzet per kaas stabiel

8 Augustus 2022

Coöperatie Rouveen heeft de omzet over 2021 met zo'n 10% weten te verhogen en kon de leden ook een hogere melkprijs uitbetalen, de omzet per verkochte kaas bleef ondertussen vrijwel stabiel.

Dit blijkt uit het jaarverslag van de coöperatie. De omzet steeg van €183,5 miljoen naar bijna €202 miljoen. Aan de leden kon een kleine €6 miljoen meer melkgeld worden uitbetaald.

De gemiddelde prijs per kilo verkochte kaas bleef ondertussen vrijwel gelijk op ruim €5,30. Wel werd zo'n 3.000 ton meer kaas verkocht dan gedurende 2020, waarmee de productie uitkwam op een kleine 30.000 ton.

Rouveen Kaasspecialiteiten produceert vrijwel uitsluitende hoogwaardige speciaalkazen van zowel koe- als geiten- en schapenmelk. Het heeft daarvoor twee vestigingen in Rouveen en het Brabantse Molenschot. Rouveen produceert zowel voor de eigen afzet als op contract voor andere zuivelbedrijven en handelaren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.

Meer over

Inflatie
Regenradar
Powered by Agroweer

Podcast Valuta met Joost Derks

'Inflatie zeer hardnekkig, euro naar dieptepunt'

Opinie Joost Derks

Zo kraakt Truss het pond én de Britse economie

Nieuws ketensamenwerking

Kartelwaakhond: boeren mogen afspraken maken

Nieuws CBS

Hoogste inflatie Nederland ooit gemeten: 12 procent

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief