Shutterstock

Nieuws Stikstof

Remkes gaat in op agendavoorstel boeren

30 Augustus 2022 - Linda van Eekeres

Gespreksleider Johan Remkes en het kabinet zijn akkoord gegaan om te praten over de punten in het stikstofbeleid die acht landbouworganisaties, waaronder Agractie, LTO en FDF, wilden agenderen. Het gesprek vindt morgen (woensdag 31 augustus) plaats. De vertegenwoordigers van de boerenorganisaties spreken dan naast Remkes met premier Mark Rutte en de ministers Henk Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) en Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat).

''Op deze manier is aan onze voorwaarden voldaan om een constructief gesprek te kunnen voeren dat hopelijk tot resultaat en een begin van herstel van vertrouwen gaat leiden'', reageert Bart Kemp van Agractie. Volgens LTO was met de andere landbouworganisaties (Agractie, FDF, DDB, NAV, NMV, NVP en POV) afgestemd dat het gesprek alleen kon worden gevoerd als het gaat over oplossingen voor de vier door de sector ingebrachte cruciale punten."Voor ons moeten er duidelijke vorderingen zijn: geen vervroegd tijdpad naar 2030, weg van de rigide KDW en inzetten op innovatie. Ook voor de PAS-melders moet een concrete en versnelde oplossing komen met een harde deadline. Het beruchte stikstofkaartje moet nu eindelijk van tafel", aldus LTO in een verklaring.

Andere organisaties voegden daar in hun communicatie nog wat onderwerpen aan toe. Voor zowel Agractie en FDF moest het ook gaan over geen gedwongen onteigening en/of inname vergunningen en het bespreken van de route en termijn naar een juridisch houdbare drempelwaarde voor de vergunningverlening, in overeenstemming met het TNO-advies.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Stikstofstemming

Wojciechowski: 'Bedankt voor de boerenprotesten'

Achtergrond Stikstofstemming

PAS-melders kunnen opvliegen van Rutte 3 en 4

Achtergrond Stikstofstemming

Succesje Adema met rouwrandje veehouderij

Achtergrond mest

Derogatie beëindigd door druk Timmermans

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden