Eigen foto

Nieuws Benoeming

Theo Spierings de nieuwe topman van ForFarmers

15 November 2022 - Klaas van der Horst

ForFarmers trekt zwaargewicht Theo Spierings aan als CEO om het schip weer op koers te krijgen. Spierings, als voormalig topman van FrieslandCampina en Fonterra een goede bekende in met name de zuivelsector, begint officieel per 1 januari 2023. Hij heeft zich inmiddels op de hoogte gesteld van situatie bij het beursgenoteerde veevoerbedrijf en is vol vertrouwen dat de onderneming nieuwe richting en vaart kan krijgen.

De bekendmaking mag verrassend zijn, maar de raad van commissarissen van het geplaagde bedrijf besefte dat er gehandeld moest worden na het onverwachte vertrek van de zieke topman Chris Deen. Na een korte zoektocht kwam ze uit bij Spierings (58), die ook niet heel lang na hoefde te denken. Opvallend genoeg heeft hij - net als zijn voorganger Deen - geen historie in de voerwereld, maar in de foodbusiness.

Snel vertrouwen
Al is hij jaren buiten Nederland actief geweest, Spierings kent de Nederlandse veehouderij van binnenuit, met name de melkveehouderij. Hij werkte jaren in diverse managementfuncties bij Friesland Foods en was feitelijk hoogste baas bij FrieslandCampina tot het officiële aantreden van Cees 't Hart als CEO. Van beide kanten was er dus snel vertrouwen. Het weer op de rit krijgen mag een flinke klus zijn, maar Spierings ziet goede kansen. Zijn belangrijkste taken op korte termijn zijn: het geven van nieuw leiderschap en het maken van keuzes. Dit in combinatie met een verdere verduurzamingsslag en ook nieuwe waardecreatie in de keten.

Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de raad van commissarissen van ForFarmers, laat in de verklaring van het bedrijf weten: "We zijn bijzonder verheugd dat we Theo Spierings kunnen voordragen als CEO. Hij heeft een indrukwekkende, internationale ervaring in de zuivelindustrie en daarnaast een enorme drive en kennis om de agrarische sector te helpen om toekomstbestendig te zijn en tegelijkertijd verder te verduurzamen. Gedurende zijn carrière heeft hij vele veranderingstrajecten geleid of geadviseerd. Zijn energie en besluitvaardigheid en tegelijkertijd zijn focus op verbinding, zijn kenmerkend voor zijn manier van opereren."

De benoeming van Spierings moet worden goedgekeurd door de aandeelhouders op een buitengewone vergadering. Deze wordt naar verwachting in januari georganiseerd.

Lees hier meer over het aantreden van Theo Spierings bij ForFarmers die ook wel de Louis van Gaal van de zuivel wordt genoemd. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Analyse Voer

Rust bij ForFarmers uit zich nog niet in beurswaarde

Nieuws Kwartaalcijfers

ForFarmers meldt weer winst en tankt vertrouwen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden