Shutterstock

Nieuws melk

Animo voor weidegang blijft jaar op jaar toenemen

1 December 2022 - Klaas van der Horst - 1 reactie

Het percentage melkveebedrijven met weidegang is in 2021 gestegen naar 84% van het totaal, zo blijkt uit een analyse van Duurzame Zuivelketen. Per saldo gaat het om iets meer dan 300 bedrijven. Weidegang draagt bij aan een positief imago van de melkveesector. Ook kan meer weidegang helpen bij het halen van doelstellingen op gebied van ammoniakreductie en grondgebondenheid.

Dit aldus een analyse van de Duurzame Zuivelketen. Het voor 2030 geformuleerde doel is dat minimaal 81,2% van de bedrijven (gebaseerd op nulmeting in 2012) een vorm van weidegang toepast. Dit doel is in 2021 voor het vierde jaar op rij gerealiseerd.

In 2018 paste 82% van de bedrijven een vorm van weidegang toe, in 2019 83,0%, in 2020 83,7% en in 2021 nam dit verder toe tot 84,0%.
De Stichting Weidegang ziet er op toe dat deze data goed worden gecontroleerd. De groei van het aantal bedrijven met weidegang voltrekt zich tegen de achtergrond van een dalend aantal melkveebedrijven in totaal.

weide
Volgens de Stichting weidegang kwamen er in 2021 zo'n 300 deelnemende bedrijven bij.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.

Meer over

Melkveestapel
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Zeeuw 2 December 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10901849/animo-voor-weidegang-blijft-jaar-op-jaar-toenemen]Animo voor weidegang blijft jaar op jaar toenemen[/url]
Het isinteressantom teweten hoeveel de N emissie is gedaald over de jaren met de toename in weidegang tov 0% weidegang van deze bedrijven. Daarnaast is het landschap vol van leven in natura. De veehouders zullen glunderen vanwege hun bijdrage en stimuleren dit vol te houden. Deze reserve N emissie verlaging kan weer bij de PASmelders zonder vergunning ingezet worden. Gelijk controle of Minister N ook deze lagereemissie vanaf 2018 al in de N belasting Nederlandhad meegenomen in de RAV code en gegoochel van RIVM.!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws melk

Ierse veehouder in zelfde schuitje als Nederlandse

Nieuws Politiek

Parlement stemt voor importverbod kalveren

Analyse fosfaatrechten

Prijzen fosfaatrechten tot nog toe relatief laag

Nieuws Eiwitrijke voeders

VanDrie Group stapt in teelt van veldbonen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox