Shutterstock

Nieuws Coronasteun

903 landbouwwerkgevers dreigen NOW mis te lopen

25 Januari 2023 - Linda van Eekeres

In de coronacrisis konden ondernemers financiële steun krijgen via de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Daarmee konden werknemers worden doorbetaald. Nu dringt de tijd om de definitieve aanvragen daarvoor in te dienen. Binnen de landbouwsector hebben 903 werkgevers dat nog niet gedaan, meldt het UWV.

Werkgevers hebben tot en met woensdag 22 februari om hun definitieve omzetverlies door te geven of uitstel aan te vragen voor hun derden- of accountantsverklaring (boven respectievelijk €40.000 en €125.000). Als zij de definitieve berekening niet tijdig aanvragen, kan dat leiden tot een terugvordering van het volledige voorschot.

Er zijn vier aanvraagperiodes geweest voor de NOW tussen oktober 2020 en september 2021. Werkgevers ontvingen een voorschot gebaseerd op het verwachte omzetverlies. Bij de definitieve berekening wordt bepaald op welke tegemoetkoming werkgevers daadwerkelijk recht hebben. 

€73,5 miljoen aan voorschotten
In totaal werden over deze vier periodes 3.226 voorschotten toegekend aan 1.856 werkgevers in de landbouwsector. UWV keerde over deze vier periodes €73,5 miljoen aan voorschotten uit. Van de 1.856 werkgevers die in deze vier periodes een of meer voorschotten heeft ontvangen, zijn er 953 klaar met hun aanvraag van de definitieve berekening.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.

Meer over

Coronacrisis
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden