ForFarmers

Nieuws Voer

Karteldienst zit ForFarmers dit keer niet dwars

29 September 2023 - Wouter Baan

ForFarmers heeft van de mededingsautoriteiten groen licht gekregen voor de verkoop van de Belgische activiteiten aan Arvesta. Dit is vast een opluchting voor het voerbedrijf, gezien de Britse karteldienst vorig jaar spelbreker was bij een voorgenomen fusie.  

Met de transactie stoot ForFarmers 420.000 ton aan Arvesta af, waarvoor €25 miljoen netto wordt geïncasseerd. De deal die begin april werd aangekondigd wordt half oktober afgerond. ForFarmers geeft aan dat de verkoop van de activiteiten in België past in de strategie, waarbij naar eigen zeggen de nadruk ligt op ecologisch en economisch rendement.

Het verdwijnen van de Belgische afzetvolumes is ondertussen alweer grotendeels gecompenseerd met een overname van een Poolse producent van pluimveevoer. Hiermee moeten de autoriteiten in het land overigens nog wel instemmen.

Ruim een jaar geleden kondigde ForFarmers aan dat de Britse activiteiten zouden gaan fuseren met 2Agriculture, maar daar ging de Britse kartelwaakhond uiteindelijk voor liggen. Dit uit vrees voor een te dominante marktpositie na de fusie. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden