ForFarmers

Nieuws Voer

ForFarmers vervult wens met overname in Polen

25 Juli 2023 - Wouter Baan

ForFarmers gaat uitbreiden op de Poolse voermarkt met de overname van Piast. Daarmee wordt naar eigen zeggen de positie in de vleeskuikensector versterkt en met 410.000 ton uitgebreid. Een lang gekoesterde wens gaat hiermee in vervulling.  

Sinds 2018 is ForFarmers actief op de Poolse markt. Het beursgenoteerde veevoerconcern heeft een meerderheidsbelang van 60% in de onderneming ForFarmers/Tasomix en vanuit deze entiteit wordt Piast ingelijfd. De deal moet nog langs de mededingautoriteiten, maar naar verwachting wordt de overname dit jaar nog afgerond. Toch zal deze stap waarschijnlijk niet als een formaliteit worden gezien, want vorig jaar liep een aangekondigde fusie op de Britse markt immers hierop stuk.  

Met de overname van Piast denkt ForFarmers een betere geografische positie op de Poolse markt te realiseren. Bovendien kan de samenvoeging van beide bedrijven leiden tot synergievoordelen en daarmee kostenbesparingen. Pawel Swierkula, directeur van ForFarmers/Tasomix, vindt het een mooie stap voorwaarts voor beide partijen.

Lang gekoesterde wens
Al langer broedt ForFarmers op uitbreidingsplannen in Polen dat als een interessante groeimarkt wordt gezien. Voormalig CEO Yoram Knoop bestempelde Polen enkele jaren geleden als de 'place to be' en ook het huidige management liet eind vorig jaar doorschemeren in het Oost-Europese land te willen uitbreiden. Dat lijkt nu te gaan lukken.

Saillant detail aan de overname is dat ForFarmers met de 410.000 ton die wordt aangetrokken nagenoeg hetzelfde volume naar zich toehaalt dat in België recentelijk werd afgestoten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Kwartaalcijfers

ForFarmers meldt weer winst en tankt vertrouwen

Nieuws Voer

Karteldienst zit ForFarmers dit keer niet dwars

Nieuws Voer

CFO ForFarmers maakt verrassende transfer

Analyse Agribusiness

Nederlandse agroreuzen in woelig vaarwater

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox