360b / Shutterstock.com

Nieuws melk

Danone doet bio-zuivel in VS van de hand

4 Januari 2024 - Klaas van der Horst

Voedingsreus Danone verkoopt een meerderheidsbelang in haar biologische zuivelactiviteiten in de Verenigde Staten aan een private investeerder. Het gaat om Platinum Equity.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Danone houdt nog wel een minderheidsbelang in Horizon Organic en Wallaby dairy. De verkoop vloeit voort uit de al in maart 2022 aangekondigde herschikking van de portfolio. Deze operatie krijgt geleidelijk vorm. Vorig jaar werd zo ook een zuivelfabriek in Spanje verkocht aan het Nederlandse A-ware.

Over financiële details van de verkoop van het belang aan Platinum Equity wil Danone geen mededelingen doen. CEO Antoine de Saint-Affrique wil alleen kwijt dat de gevolgen van de verkoop zullen zijn terug te lezen in de boeken over 2024. De beide bedrijfsonderdelen zijn goed voor ongeveer 3% van de omzet van Danone. Ze worden afgestoten omdat hun prestaties remmend werken op de ontwikkeling van Danone als geheel, zo geeft Danone aan.

Horizon Organic is het grootste biologische zuivelmerk in de VS. Horizon kwam pas in 2017 in handen van Danone. Het kwam mee met de aankoop, voor $10 miljard, van de WhiteWave Foods Company. Horizon heeft ruim 600 leveranciers en is vooral actief aan de Amerikaanse westkust, waar ook Platinum Equity is gebaseerd. Deze investeerder lijkt er op te mikken om Horizon Organic weer eigenstandig verder te laten gaan. Wallaby is kleiner en vooral bekend vanwege de Griekse yoghurt die het maakt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden