PotatshCorp ziet behoefte

Kunstmestvraag stijgt door hogere gewasprijzen en weer

27 Juli 2017 - Clarisse van der Woude

De aantrekkende gewasprijzen in Noord-Amerika en het veranderlijke weer zetten telers aan om geld uit te geven aan meststoffen om de opbrengsten veilig te stellen. Althans, dat is de mening van de Canadese meststoffenfabrikant PotashCorp.

Zij baseren zich daarbij op de daar geldende marktcijfers van juli. De prijzen van gewassen stegen nadat de opbrengstprognoses in veel gebieden, door de weerscondities, naar beneden werden bijgesteld. Dit resulteerde in een toenemende voorverkoop. "De huidige prijsniveaus van meststoffen en gewassen maken de aankoop van benodigde nutriënten om de opbrengsten te verhogen betaalbaar", aldus PotatshCorp. Later die maand daalden de gewasprijzen overigens weer.

Stijgende vraag en lagere voorraden leiden tot hogere kaliumprijs

Vraag naar kali en fosfaat groeit
De prijs van kalium is sinds begin 2017 in de meeste mondiale markten verder aangetrokken. Dit wordt veroorzaakt door een stijgende vraag en lagere voorraadniveaus.

Ook de vraag naar fosfaat maakte in de eerste 2 kwartalen van dit jaar een groei door. Het ziet ernaar uit dat deze tendens in Latijns-Amerika en Azië zich in het derde kwartaal voortzet.

Nieuwe capaciteit in Marokko en Saoedi-Arabië is in staat om op deze behoefte in te springen. De meststoffenfabrikant verwacht dat de uitbreiding van 2.2 miljoen ton fosfaat dit jaar wordt bereikt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse kunstmest

Weinig handel, prijzen kunstmest onder druk

Analyse Meststoffen

Dichte kunstmestfabrieken voorbode voedselcrisis?

Analyse kunstmest

Ureum kan KAS-prijs duwtje in de rug geven

Analyse kunstmest

Prijs stikstofkunstmest beweegt vooral zijwaarts

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden