ingehogenbijl / Shutterstock.com

Nieuws Boerenprotest

Burger blijft thuis, boer op pad op landelijke actiedag

16 Juli 2020 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Farmers Defence Force (FDF) heeft de eerder aangekondigde actiedag van woensdag 22 juli omgedoopt tot Landelijke Stikstof Reductie dag. De beweging roept die dag burgers op om thuis te blijven en niet met de auto op pad te gaan. FDF doet aan alle boeren wel de oproep om met de trekker te gaan 'optoeren'. Daarvoor heeft het bestuur 1 specifiek doel op het oog.

Welk doel dit is, maakt FDF nog niet bekend. Volgens de organisatie moet de 'grootste smeerlap van Nederland' ter verantwoording worden geroepen. Of dit een bedrijf, persoon of organisatie is, laat het bestuur in een verklaring in het midden. FDF motiveert de actie met een citaat die koning Willem-Alexander deed bij de afsluiting van een staatsbezoek aan India vorig najaar. Daarin gaf de vorst aan dat het stikstofprobleem als samenleving in zijn geheel moet worden opgelost en niet alleen door de agrarische ondernemers.

Stikstofwinst realiseren
FDF doet daarom een oproep aan alle burgers om woensdag een dag thuis te blijven en de auto te laten staan. De stikstofwinst die daarmee wordt gerealiseerd, kan landbouwminister Carola Schouten dan verrekenen in haar - zoals het wordt omschreven - 'administratieve rampenscenario waarmee ze huizen wil bouwen.' Tegelijkertijd doet de organisatie een oproep aan alle boeren in Nederland om wel met de trekker op pad te gaan, met als uiteindelijke doel dat Schouten de aangekondigde voermaatregel intrekt.

Want FDF ziet in de verte ook voor 2021 al donkere wolken opdoemen, schrijft het bestuur. Het ministerie van Landbouw wil komende dinsdag namelijk weer met door haar uitgenodigde groep belangenbehartigers om tafel gaan zitten om te praten over de stikstofreductiemaatregelen die de agrarische sector in 2021 moet gaan uitvoeren. FDF is niet voor dit gesprek uitgenodigd. "Schouten heeft vooral groene splinterclubs uitgenodigd om ons met nieuwe onmogelijke regels op te zadelen." 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Abonnee
kikker 17 Juli 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10888390/burger-blijft-thuis-boer-op-pad-op-landelijke-actiedag]Burger blijft thuis, boer op pad op landelijke actiedag[/url]
Ik wil best meedoen maar dan moet het hopeloze middelen beleid in de akkerbouw speerpunt worden !
Nu zijn het voor 80% veehouders die meedoen.
Abonnee
betweter 17 Juli 2020
nou waar blijf je met je actie

achteroverleunen kunnen we allemaal

neem contact op met de organisatie
17 Juli 2020
Ze moeten gewoon de wens van de intensieve veehouders onder actievoerders door voeren en ook de koeienstal voorzien van luchtwasser ben je van het gezeik van af van die voer maatregel en blijven koeien gezond.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Achtergrond Stikstofstemming

De missiegerichtheid van gehavend Rutte IV

Interview Marijn Dekkers

Hoge grondprijs grootste uitdaging extensivering

Achtergrond Stikstofstemming

Demissionaire twijfelaars en achterafdenkers

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden