Agrifoto

Nieuws Mestfraude

Inval bij mestintermediair, dit keer in Twente

18 Juni 2019 - 6 reacties

In de omgeving van Hengelo heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dinsdag 18 juni 3 medewerkers van een mestintermediair aangehouden. Het bedrijf wordt ervan verdacht gesjoemeld te hebben met mestmonsters.

Tijdens de inval is de NVWA op een ruimte gestuit waarin monsterzakken vermoedelijk opnieuw worden verzegeld. Hiermee zijn naar verwachting tientallen boeren gefailleerd. "De 3 medewerkers van het Twentse bedrijf zijn meegenomen voor verhoor", zegt een woordvoerder van de NVWA. Op de site van de NVWA staat een foto van de apparatuur die is aangetroffen. 

Opnieuw in de fout
De NVWA heeft de mestintermediair in kwestie al langere tijd in het vizier. Ongeveer 1 jaar geleden werd het bedrijf namelijk op heterdaad betrapt bij het omkatten van varkensmest. Daarvoor loopt nog een strafrechtelijk onderzoek.

Afgelopen week deed de NVWA, samen met de politie, ook al inval bij een mestintermediair in Oldebroek. Toen werden er 4 mensen opgepakt, maar die zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
6 reacties
Abonnee
Rarara 18 Juni 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10882918/inval-bij-mestintermediair-dit-keer-in-twente]Inval bij mestintermediair, dit keer in Twente[/url]
Wie zal het zijn?
Pater 19 Juni 2019
Iedere keer dat gezeik in de publiciteit is niet nodig maar als men in de fout gaat pak het bedrijf af en laat ze niet meer opnieuw beginnen In Deurne vorig jaar ook inval gedaan en de heren gaan weer gewoon door met wat ze altijd deden en zo zijn er tientallen die ze voor zijn gegaan frauderen loont of ze kunnen het niet bewijzen en houd dan je mond die negatieve houding van de pers naar de Landbouw ben ik meer dan zat
bas 20 Juni 2019
Makkelijk scoren zo.
klant 23 Juni 2019
vrijdag bij jb geweest,moet gezegd worden ,er staat wel een hele toko daar!
ook wel respekt
???!!! 23 Juni 2019
tip voor OM terugvorderen voordeel voordat maandag hek weer los gaat. nu staat alles netjes op een rij. maak je het veilingbedrijf makkelijker.
Ook klant 23 Juni 2019
???!!! schreef:
tip voor OM terugvorderen voordeel voordat maandag hek weer los gaat. nu staat alles netjes op een rij. maak je het veilingbedrijf makkelijker.
Domme praat
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws melk

EU: Koemonitor voldoet niet voor wettelijke regels

Nieuws Vlees

NVWA strenger op medicijnresten in rundvlees

Nieuws Fosfaat

NVWA beboet 10 melkveehouders om fosfaat

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox