Shutterstock

Inside Melk

Italiaanse melkaanvoer goed van start in 2021

16 Maart 2021 - Kimberly Bakker

Melkveehouders in Italië hebben over de maand januari bijna net zoveel melk geproduceerd als een jaar terug. Ten opzichte van het 5-jarig gemiddelde is een toename van ongeveer 0,7% zichtbaar. Daarmee trapt de Italiaanse melkaanvoer het jaar 2021 goed af.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Zuivelverwerkers in Italië hebben over de eerste maand van het jaar 1,02 miljoen ton melk gecollecteerd. Dat is iets minder in vergelijking tot het resultaat van 1,05 miljoen ton over de maand december (-3%). Ook ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder is een zeer minimale daling zichtbaar, van 0,01%. In januari 2020 kwam de Italiaanse melkaanvoer, op een paar ton na, ook uit op 1,02 miljoen ton.

Hoewel het hierboven feitelijk gezien tweemaal om een afname gaat, kan alsnog gesteld worden dat de melkproductie in Italië het jaar goed start. Ten opzichte van het 5-jarig gemiddelde van 1,01 miljoen ton is namelijk een plus zichtbaar van 0,7%. Het verschil met de seizoenen 2018 en 2019 bedraagt daarnaast respectievelijk 1% en 0,8%.

Op weg naar piek
Net zoals in Frankrijk, is ook de Italiaanse melkproductie op weg naar het seizoensmatige hoogtepunt. Vorig jaar werd dat bereikt in maart, met een melkproductie van 1,06 miljoen ton. In de 2 seizoenen daarvoor was de seizoensmatige piek iets langer, en waren er in de hele periode van maart tot en met mei hoge aanvoercijfers.

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden