Plannen voor 2018

Trump kort USDA met 4,7 miljard dollar

20 Maart 2017 - Niels van der Boom - 1 reactie

Uit budgetplannen voor 2018 blijkt dat het White House Office of Management and Budget’s flink wil gaan korten in de financiering die het Amerikaanse landbouwministerie USDA jaarlijks opstrijkt. Het gaat om een korting van 4,7 miljard dollar. Omgerekend circa 4,37 miljard euro. Daarmee blijft nog bijna 18 miljard dollar aan overheidsbudget over.

De verlaging van 4,7 miljard dollar is goed voor 21 procent van het totale USDA budget. Dat concludeert The Washington Post na het in handen krijgen van de blauwdrukken voor Trump’s bestedingsplan. Het programma valt onder kortingen bij ‘discretionaire uitgaven’. Onder andere voedselveiligheid, plattelandsontwikkeling, natuurbeheer, onderzoekssubsidies en internationale ontwikkelingshulp worden gekort in hun financiële steun.

4,7

miljard

dollar wil de regering van Trump korten op het USDA budget in 2018

De Trump regering zet een streep door geld dat wordt uitgegeven aan een 'schoon water-programma' en maatregelen om afvalwater tegen te gaan. Dat moet 500 miljoen dollar opbrengen. Een service die banen creëert op het platteland moet er ook aan geloven. Dat brengt 95 miljoen dollar in het laatje. In het budgetdocument staat dat de private financiële sector of andere overheidsdiensten deze zaken op moeten pakken.

Het landbouwministerie zelf moet inkrimpen. Prioriteit wordt gegeven aan voedselvraagstukken als het verhogen van de productiviteit, duurzaamheid, voedselveiligheid en de juiste voeding. Daarvoor worden ook mensen binnen het ministerie ontslagen op meerdere vestigingen. Om hoeveel personen het gaat is nog niet bekend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
john 21 Maart 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10873848/Trump-kort-USDA-met-4,7-miljard-dollar]Trump kort USDA met 4,7 miljard dollar[/url]
Trump ruimt op..
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden