Eigen foto

Ruwvoertour Fotoreportage

Snijmaïs en voederbieten zaaien en vers gras voeren

19 April 2022 - Ruben van der Maas

Bij de melkveehouders zijn de voorjaarswerkzaamheden weer in alle hevigheid losgebarsten. De eerste percelen zijn reeds gezaaid met snijmaïs en voederbieten. Andere gewassen als gras groeien vlot door. Wat zijn de melkveehouders die deelnemen aan de Boerenbusiness Ruwvoertour aan het doen? Dat zie je in deze fotoreportage.

Bij Hans Schoenmakers in Udenhout(NB) zijn op 13 april voederbieten gezaaid. Bij Udenhout wordt het ras Rialto gezaaid. Eerst is het land zaaiklaar gemaakt, waarop het zaaien volgde.
In Wapse (Dr.) is Robert Welhuis gestart met stalvoeren. In de afbeelding is de stalvoer combinatie van Welhuis te zien. Welhuis geeft dan ook aan de koeien te verwennen met het verse gras.
Ook zijn bij Robert Welhuis de koeien dinsdag 19 april naar buiten gegaan.
Bij Sander Vijverberg Strijen(ZH) is op 15 april de mais gezaaid. De zaaimachine zaait de mais in delta verband voor efficiënte benutting van oppervlakte.
Bij Sander Vijverberg Strijen (ZH) groeien de winterveldbonen goed door. Zelfs de bloesem komt al in het gewas.
Hier is Silvain Kusters woonachtig in Guttencove(Li) zijn mais perceel aan het bewerken. Eerst is de groenbemester bewerkt met de weidebloter. Waarna hij het perceel aan het ploegen is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ruben van der Maas

Stagiair bij de Boerenbusiness Ruwvoertour

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox