Voorjaar

Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Fotoreportage

Snijmaïs en voederbieten zaaien en vers gras voeren

Bij de melkveehouders zijn de voorjaarswerkzaamheden weer in alle hevigheid losgebarsten. De eerste percelen zijn reeds gezaaid met snijmaïs en voederbieten. Andere gewassen als gras groeien vlot door. Wat zijn de melkveehouders die deelnemen aan de Boerenbusiness Ruwvoertour aan het doen? Dat zie je in deze fotoreportage.
19 April 2022

Fotoreportage Agrifoto.nl

Voorjaarswerk wacht op volgende etappe

Wanneer we de weersverwachtingen in de gaten houden, dan breekt weldra een nieuwe etappe aan voor het voorjaarswerk. Voor nu moeten we het doen met foto's die eerder deze maand en in februari zijn gemaakt.
21 Maart 2019
uien zaaien

Nieuws Weer

Gewassen kunnen straks vlot de grond in

De astronomische lente breekt woensdag 20 maart aan. Dit is tevens het startschot voor een periode van warmer lenteweer. Kunnen akkerbouwers en veehouders terug het land op, of is de verbetering van korte duur?
18 Maart 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Akkerbouwwerk voelt ver verwijderd

Na 2 weken van bijna onophoudelijk regen, kou en storm voelen de warme dagen van eind februari als ver verwijderd. Ook op de eerste dag van maart kon er nog wat gewerkt worden op het land, maar daarna hield het snel op.
14 Maart 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Pakt vroege voorjaarsactie goed uit?

Akkerbouwers gingen in februari extreem vroeg het land op en er is een grote kans dat het volgende moment zich pas over 1 maand weer aandoet (gelet op het huidig weerbericht). Ook de drijfmest heeft een plekje gekregen.
10 Maart 2019
veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer

Inside Voer

Dit is waarom het rustig is op de voermarkt

Het is al weken rustig op de voermarkt, waarbij weinig handel wordt gedreven en de prijzen veelal stabiel blijven. Dit heeft 3 redenen, welke zijn dat?
5 Maart 2019
aardappelen ruggen aardappelen poten

Inside Aardappelen

Dicht vroeg voorjaar het aardappelgat?

Aardappelverwerkers zijn het erover eens dat de aansluiting tussen de oude en nieuwe oogst spannend wordt. Een vroeg of laat voorjaar maakt of breekt de situatie. Pootseizoen 2019 is voortvarend van start gegaan, maar dicht dit het aardappelgat?
5 Maart 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Nieuw seizoen kent veel werkbare dagen

Het is de afgelopen dagen op veel percelen druk geweest. Het drijfmestseizoen ging vlot van start, met veel werkbare dagen. Ook akkerbouwers konden vlot het land op, nu is het opmaken voor ronde 2.
4 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden