Shutterstock

Ruwvoertour Fotoreportage

Drukke weken voor de boeg bij melkveehouders

5 Mei 2022 - Ruben van der Maas

Melkveehouders hebben het deze week flink druk op de percelen grasland en snijmaïs. De maïs kiemt en heeft de groei te pakken. Ook zijn de deelnemers druk bezig met het maaien van de grassen. Het gemaaide gras droogt hard door het zomerse weer. Ook de melkveehouders die deelnamen aan de Boerenbusiness Ruwvoertour waren op de trekker in het land te vinden.

Bij Frank Rooker in Aartswoud(NH) heeft de bemesting van de tweede snede al plaatsgevonden. Met het sleepslangsysteem is de drijfmest uitgereden en het ook het kunstmeststrooien is achter de rug.
Zondag 1 mei maakte Silvain Kusters uit Guttencove (L) deze foto. Op de foto is goed te zien dat de maïs is gekiemd en onderweg is om boven de grond te komen. Met enkele dagen verwacht Kusters de eerste maïs boven de grond te zien.
Bij Joost van Nostrum uit Sint-Oedenrode (NB) is 4 mei het areaal grasland gemaaid.
De maïs bij Sander Vijverberg uit Strijen (ZH), die op 15 april is gezaaid, komt ondanks de droogte egaal op. Vijverberg geeft aan dat het groeizame omstandigheden zijn voor de maïs, maar hoopt dat er voldoende vocht in de bodem blijft.
In de afbeelding een prachtig plaatje te zien dat Silvian Kusters in Guttengove (Li) druk bezig is met het harken van het gemaaide gras. Het gras werd op 3 mei geharkt en de volgende ochtend gehakseld.
Roel Assies in Zeewolde (FL) is op 3 mei het gemaaide gras aan het schudden.
Bij Silvain Kusters is op 4 mei het gras gehakseld. In de afbeelding een silagewagen die gras lost en de schovel die het gras verdeeld en vast rijd.
Bij Roel Assies in Zeewolde(FL) wordt er met precisie gewerkt in de stroken van de bemestingsproeven. Met de hark worden de stroken netjes verdeelt zodat de schudder er over heen kan gaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ruben van der Maas

Stagiair bij de Boerenbusiness Ruwvoertour

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox