Grasoogst

Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Gras - week 18

Opvallende cijfers in de grasanalyses

Melkveehouders hebben deze week een hoop gras gewonnen. Zo ook de deelnemers aan de Boerenbusiness Ruwvoertour. De grasanalyses vallen op in de cijfers van suiker en eiwit. Het droge weer en de relatief koude nachten hebben zich hier waarschijnlijk laten gelden.
6 Mei 2022
gras ruwvoer grasoogst

Ruwvoertour Fotoreportage

Drukke weken voor de boeg bij melkveehouders

Afgelopen week was het een drukte op de gemiddelde landerijen van de melkveehouders. De mais kiemt of groeit lekker door met het warme weer mits het vocht genoeg heeft. En de gemaaide grassen drogen hard door het zomers weer. Hieronder in de foto reportage de deelnemers van de ruwvoertour in actie.
5 Mei 2022
gras grasoogst

Ruwvoertour Graswinning

Dit laten de eerste vers grasanalyses zien

De eerste kale lichtgroene vlaktes zijn alweer te zien in het land, afgelopen week is op veel plekken de eerste graswinning begonnen. Sommige melkveehouders maken ruimte voor de weidegang van de koeien, maar andere maaien het gehele areaal grasland. En elke boer wilt weten: wat bevat het gemaaide gras aan voedingsstoffen? Hierbij de analyse van het verse gras bij twee deelnemers aan de Ruwvoertour.
2 Mei 2022
Ruwvoertour 2022

Nieuws Gras - Week 17

Maaien eerste snede gras losgebarsten

De graspercelen staan er goed op en de maaiers komen uit de schuur. De weersberichten zien er voor de melkveehouders ook droog en vertrouwd uit. De deelnemers van de Boerenbusiness Ruwvoertour bekijken en meten de percelen allen nauwkeurig na. Melkveehouders Frank Rooker en Hans Schoenmakers zijn al gaan maaien.
28 April 2022
Agrifirm

Ruwvoertour Grasanalyses

Eerste analyses zijn daar: gras van prima kwaliteit

Uit de eerste vers grasanalyses blijkt dat het gras van prima kwaliteit is. Dankzij het zonnige weer van de afgelopen week en de nog relatief koude nachten, is het suikergehalte in het gras hoog voor de tijd van het jaar. Het ruw eiwit is daarbij in verhouding laag.
5 April 2022
KWS

Aangeboden door KWS

Door optimalisering van ruwvoerteelt hoger saldo

Om een zo hoog mogelijke voerefficiëntie te realiseren ligt er jaarlijks de uitdaging om zoveel mogelijk eiwit, energie en structuur van eigen grond te oogsten. Het Seed2FEED-concept helpt het saldo per liter melk te verhogen door optimalisering van de ruwvoerteelt op het melkveebedrijf.
14 Maart 2022
Silvain Kusters Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Silvain Kusters

'Elke koe die hier loopt, is voor mij bijzonder'

Silvain Kusters is melkveehouder in het Limburgse Guttecoven. Hij melkt hij 140 melk en kalf koeien met bij behorend jongvee. Silvain doet voor het derde jaar mee en deelt graag zijn melkveebedrijf.
11 Maart 2022
gras grasland melkveebedrijf maaien ruwvoer kuilgras

Ruwvoertour Terugblik op 2021

Analyse gras: grote variatie per snede en gebied

Het grasseizoen 2021 kenmerkt zich bij de melkveehouders die deelnamen aan de Boerenbusiness Ruwvoertour in een grote variatie per snede, maar gemiddeld gezien best goed. Over het algemeen kijken de melkveehouders dan ook vrij positief terug op de behaalde resultaten. Daarom de hoogste tijd voor een analyse van de graskuilen.
30 December 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox