Inkuilen

Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Gras - Week 19

Flitsende cijfers voor eiwit en VEM in grasanalyses

Nu op veel plekken in het land de grootste gedeelte van de eerste snede binnen zijn, zijn de laatste vers grasanalyses bekend van de percelen grasland van de melkveehouders die meedoen aan de Boerenbusiness Ruwvoertour. Soms flitsende cijfers, waarbij eiwit er in sommigen gevallen uit springt. 
13 Mei 2022
Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Gras - week 18

Opvallende cijfers in de grasanalyses

Melkveehouders hebben deze week een hoop gras gewonnen. Zo ook de deelnemers aan de Boerenbusiness Ruwvoertour. De grasanalyses vallen op in de cijfers van suiker en eiwit. Het droge weer en de relatief koude nachten hebben zich hier waarschijnlijk laten gelden.
6 Mei 2022
gras ruwvoer grasoogst

Ruwvoertour Fotoreportage

Drukke weken voor de boeg bij melkveehouders

Afgelopen week was het een drukte op de gemiddelde landerijen van de melkveehouders. De mais kiemt of groeit lekker door met het warme weer mits het vocht genoeg heeft. En de gemaaide grassen drogen hard door het zomers weer. Hieronder in de foto reportage de deelnemers van de ruwvoertour in actie.
5 Mei 2022
inkuilen Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour gras - week 17

Twijfels en ervaringen over inkuilmiddelen

Nu de prachtige maaisneden weer in het land klaar staan, is het de kunst de juiste strategie toe te passen om deze op de beste manier te winnen. Alleen dan kunnen de koeien optimaal van de opbrengst produceren. Een inkuilmiddel kan mogelijke bijdragen aan de melkproductie geven. Welke ervaringen hebben de deelnemende melkveehouders aan de Boerenbusiness Ruwvoertour hiermee?
25 April 2022
melkveebedrijf ruwvoer maiskuil kuilmais

Ruwvoertour Terugblik op 2021

Verrassende uitslagen snijmaïs in enerverend jaar

Het teeltseizoen voor de snijmaïs was in 2021 er duidelijk niet een uit het boekje. Wat betekent dit uiteindelijk voor de technische resultaten in de kuil bij de tien melkveehouders die dit jaar deelnamen aan de Boerenbusiness Ruwvoertour 2021? Een overzicht van de maïsanalyses.
29 December 2021
grasoogst Gewastour2020

Ruwvoertour Gras - Week 16

Meer rendement door een inkuilmiddel?

De eerste snede staat weer voor de deur en voor veel melkveehouders daarmee ook het gebruik van inkuilmiddelen. Het vertrouwen en gebruik hierin is de afgelopen jaren toegenomen. Wat maakt een inkuilmiddel nu effectief, levert het wel iets op en wat kost het?
21 April 2021
veevoer voer melkveebedrijf koeien koeienstal

Inside Voer

Gaat voermarkt gebukt onder gelimiteerd aanbod?

Deze week tekent zich door wederom een rustige voermarkt. Waar het aanbod hier en daar te wensen over laat, lijken ook kopers afwachtend toe te kijken. Er hebben zich geen prijsstijgingen voorgedaan en dat is bijzonder voor deze tijd van het jaar.
22 September 2020
mais kuilvoer snijmais maiskuil

Inside Voer

Vrachten nieuwe maïs melden zich op voermarkt

Op steeds meer plekken gaat de maïsoogst van start. Hier en daar dienen zich al nieuwe partijen aan op de voermarkt. Wat betekent dit voor de prijzen? Daarbij is er onder handelaren geïnventariseerd welk effect het weer van de afgelopen weken op de markt heeft.
8 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden