Miedema kleurt rood

Aardappelalliantie Dewulf en Miedema afgerond

12 November 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Op 1 september kwam het principeakkoord van de Belgische rooierfabrikant Dewulf en Miedema uit Winsum als een donderslag bij heldere hemel. Op 12 november laten beide partijen weten dat de voorgenomen fusie nu een feit is. Eind dit jaar zal de overname voltooid zijn.

Door hun krachten te bundelen met de aardappelrooiers van Dewulf en pootmachines, kiepwagens en inschuurtechniek van Miedema, wordt de ‘nieuwe’ fabrikant wereldwijd de nummer twee in aardappel- en groentemachines. Het positioneert zich nu onder Grimme en boven AVR. De techneuten uit Roeselare en Winsum zitten niet stil. ‘Dewulf en Miedema werken aan een nieuwe lijn machines die de komende jaren gefaseerd worden gelanceerd’, laat R&D manager Hendrik Decramer weten.

Beide fabrikanten meten zich nu één gezicht aan en zullen zich ook zo presteren. Op de Interpom zal dit voor het eerst te zien zijn. ‘Nog dit jaar wordt gestart met de invoering van een aangepaste huisstijl’, vertelt global marketing director Guido Mangnus. ‘De grootste stap wordt door Miedema gezet. Die zal voortaan de kleurstelling van Dewulf dragen.’ Wat nu precies die nieuwe producten zijn is nog even gissen. Als we de aankondiging mogen geloven wellicht een nieuwe pootmachine, sorteerlijn, kistenvuller en stapelaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Roger VAN ISEGHEM. 16 Februari 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10860544/Aardappelalliantie-Dewulf-en-Miedema-afgerond]Aardappelalliantie Dewulf en Miedema afgerond[/url]
Wij wensen de uiterst dynamische bestuursleden van de wereldbekende firma DEWULF heel veel succes toe met de interessante bedrijfsuitbreiding door de overname van MIEDEMA. Mogen hierdoor nog vele "nieuwe succesvolle producten" tot stand komen. Met vriendelijke groeten.
Roger VAN ISEGHEM-LAUWERS.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden