Dr. Gera van Os

CAH Vilentum krijgt lector Duurzaam Bodembeheer

9 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Na een lector precisielandbouw en een aardappellector krijgt CAH Vilentum in Dronten met ingang van 1 januari 2015 een lector Duurzaam Bodembeheer. Deze functie zal worden vervuld door Gera van Os. Van Os is onderzoeker plant- en bodemgezondheid bij Wageningen UR. Ze zal beide functies gaan combineren. Beide onderwijsinstellingen willen zo duurzaam bodembeheer naar een hoger niveau tillen.

De samenwerking tussen CAH en WUR leidt niet alleen tot een groter netwerk voor beide partijen maar ook tot een grotere geldstroom voor onderwijs en onderzoek. Van Os verwacht dat de kennisdoorstroming vanuit onderzoek naar het onderwijs zo ook efficiënter kan verlopen.

‘Boeren en tuinders moeten nog grote stappen maken richting duurzaam bodembeheer’, meent Van Os. ‘Duurzaam bodembeheer is een complex onderwerp omdat je met diverse maatregelen te maken hebt en perceelsspecifieke keuzes. In de praktijk valt dat niet mee. Momenteel bevindt zich een gat tussen de beschikbare kennis en innovatie en de feitelijke toepassing op bedrijfsniveau.’ Door met studenten praktijkonderzoek te verrichten wordt dit gat hopelijk gedicht.

Ondertussen is Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie een ‘Weg met dat woord’ actie gestart. Ook duurzaam staat in dat lijstje. Volgens INL geeft duurzaam ‘een vals gevoel van goeddoenerij’ en is het zaak niet meer over duurzaam te praten in 2015.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden