In de vorm van een boom

Fransen leuken de windmolen op

12 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Windmolens zijn een goede bron voor groene energie maar, er is altijd veel kritiek op hun uiterlijk. Een Frans bedrijf wil daar verandering in brengen. Zo ontwikkelde NewWind de Tree Vent. Dat is een stalen boom, die vol gehangen is met verticale windturbines. Of de boom veel mooier is dan een standaard windmolen? Over smaak valt niet te twisten. De eerste worden dit jaar in Frankrijk geplaatst.

De Tree Vent is vooral bedoeld om tussen de bebouwing te plaatsen en niet direct op het platteland. Eén windmolenboom kan tot 3,1 kilowatt opwekken. Niet heel erg veel. Een plantsoen vol, of een heel bos, aan Tree Vent’s moet daarom voor voldoende energie zorgen. Volgens NewWind komt dat de look ook nog eens ten goede.

De windmolenboom is 11 meter hoog en 8 meter in diameter. De gemiddelde grote van een boom in de stad. Het witte frame is gemaakt van staal. De rotors van kunststof. Deze constructie filtert tevens het geluid uit de turbines, zodat je ze niet hoort draaien. Ook dat is een veelgehoorde klacht van bestaande windturbines. In totaal hangen er 72 verticaal roterende turbines in de boom. Door verticaal draaiende turbines te gebruiken, Aeroleafs genaamd, kun bij een zeer lage windsnelheid van 7 km/u al energie opwekken. Ook kan de boom windstoten van 178 tot 208 km/u aan volgens de makers.

De makers hebben goed nagedacht over de windmolenboom. Zo is iedere rotor gecoat in kunsthars zodat zoute zeelucht en andere weersomstandigheden geen invloed hebben. Gaat er toch een kapot, dan draaien de andere 71 rotors gewoon door.

De eerste Tree Vent zal in maart van dit jaar worden geplaatst in hartje Parijs. Daar blijft hij tot mei staan. In totaal gaat NewWind 40 exemplaren door heel Frankrijk heen installeren vanaf september. Volgend jaar moet de massaproductie starten, maar de eerste batch zal alleen in Frankrijk worden verkocht. Eén windmolenboom kost je net geen 30.000 euro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
serwy 14 December 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10861522/Fransen-leuken-de-windmolen-op]Fransen leuken de windmolen op[/url]
is toch noch voor particulieren vrij duur!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Opinie Kasper Walet

Help! De energietransitie verzuipt

Analyse Energie

Grotere voorraden krijgen weinig vat op olieprijs

Nieuws Energie

Afbouw salderingsregeling sneuvelt in Eerste Kamer

Analyse Energie

Zijn de dagen van de salderingsregeling geteld?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden