GeoSwitch voor spuit en strooier

Agrometius kan Amazone machines aansturen

30 Januari 2015 - Niels van der Boom

De Nederlandse Trimble-importeur Agrometius heeft al enkele jaren de GeoSwitch in het programma. Dit is een eigen systeem van het bedrijf, waarmee de sectiebesturing van machines is te bedienen. Dit voorkomt dat je een extra terminal moet aanschaffen. Vanaf dit jaar kan het kastje ook veldspuiten en kunstmeststrooiers van Amazone aansturen.

‘De GeoSwitch ondersteunde al machines van Bogballe, Grimme en Kverneland’, vertelt marketingmanager Maarten van Kampen. ‘Daar zijn de veldspuiten en zaaimachines van Amazone nu bijgekomen. Er zijn al flink wat units verkocht in zowel Nederland als de omringende landen. In het buitenland verkopen de Trimble importeurs onze producten.’

Met behulp van GeoSwitch kun je de Amatron+ of Amatron 3 terminal van Amazone koppelen aan het GPS-systeem van Trimble. Dit werkt samen met de Trimble terminals TMX 2050, FMX en CFX 750. De versies die onder CNH worden verkocht, de FM1000 en FM750, zijn ook compatibel met GeoSwitch. Het grote voordeel zit hem in het feit dat je met een scherm minder af kunt. Ook zit er een klein kostenvoordeel aan vast.

‘De GeoSwitch heeft nog een voordeel ten opzichte van het systeem dat Amazone levert’, zegt Van Kampen. ‘Wie met een half ingeklapte boom wil spuiten kan bij Amazone de sectiecontrol niet meer gebruiken. Wordt de pendeling vergrendeld bij het gedeeltelijk inklappen, dat schakelt de GPS automatisch uit. Deze secties moet je vervolgens handmatig bedienen. GeoSwitch blijft ook met de boomvergrendeling werken.’

Het complete GeoSwitch systeem van Agrometius kost, voor een Amazone machine, 1.550 ex. BTW. Naast de bedieningskast krijg je er de bekabeling en een unlockcode voor het Trimble scherm bij. Uiteraard moet ook de veldspuit technisch voorbereid zijn op sectiebesturing. Op nieuwere machines is dit vaak af fabriek al het geval. Amazone biedt hun GPS Switch, inclusief antenne aan voor ongeveer 2.000 euro ex. BTW. Een prijsveschil van 450 euro.


De GeoSwitch van Agrometius verbindt de Trimble GPS terminal met de bedieningscomputer van je Amazone veldspuit of kunstmeststrooier.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden