Bekend van sensortechniek

Norac wordt onderdeel van GPS fabrikant Topcon

16 Juni 2015

De zaken bij het Japanse bedrijf Topcon gaan goed. Na twee eerdere overnames maakte het op 10 juni de derde acquisitie bekend binnen het gebied van precisielandbouw. Deze keer gaat het om Norac Systems International. Een fabrikant die zich specialiseert op het gebied van sensortechniek. Het bedrijf is vooral bekend van hun boomhoogtesensoren.

Norac bestaat sinds 1974 en huist in het Canadese Saskatoon, Saskatchewan. Daarnaast heeft het vestiging in de Verenigde Staten, Frankrijk en China. Het bedrijf bouwde vooral bekendheid op met hun sensoren, voor op de veldspuit. Daarmee wordt de boomhoogte automatisch geregeld. Naar eigen zeggen is het hiermee de wereldwijde marktleider.

Voor Topcon is het de derde overname in een relatief korte periode. Vorig jaar november werd het Duitse Wachendorff Elektronik overgenomen. Zij bouwen terminals voor trekkers en machines, waaronder de Vario terminal van Fendt. In december volgde het Amerikaans-Nederlandse Digi-Star. Eveneens elektronicaspecialist. Norac is de nummer drie.

Topcon is hofleverancier van GPS systemen bij machinefabrikant Agco. Maar, ook binnen de grondverzetsector een grote speler. Daarnaast bouwt het elektronische apparatuur voor de medische sector. Topcon bestaat al sinds 1932. Het bedrijf neemt de Candese productiefaciliteit van Norac over en behoudt het personeel. Het totale aantal werknemers bij Topcon stijgt daarmee tot ruim 700.

Regenradar
Powered by Agroweer
Coppens Diervoeding komt in handen van De Heus

Nieuws OVERNAME

Coppens Diervoeding komt in handen van De Heus

Canadese zuivelgigant neemt kaasproducent over

Nieuws Overname

Canadese zuivelgigant neemt kaasproducent over

CNH neemt gps-specialist Raven over

Business Overname

CNH neemt gps-specialist Raven over

Nieuwe eigenaar voor Kloosterboer

Nieuws Logistiek

Nieuwe eigenaar voor Kloosterboer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief