Croprotect app

Tips alternatieve gewasbescherming in app

8 December 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Twee onafhankelijke Engelse bedrijven hebben de Croprotect app gelanceerd. Hiermee willen ze akkerbouwers en teeltadviseurs een steuntje in de rug geven voor het ontdekken, registreren en verhelpen van probleem. Daarbij zet het vooral in op geïntegreerde gewasbescherming.

De croprotect app richt zich op de geïntegreerde gewas-bescherming

Vorige week schreven we over een andere Engelse app, die een soortgelijk doel voor ogen heeft. Echter, daar gaat het vooral om de locatie en niet het probleem zelf. Croprotect doet dat wel en biedt een enorme gratis database met informatie over plantziektes, plagen en onkruiden. Hierachter zit het onafhankelijke Engelse onderzoeksinstituut Rothamsted Research en de agrarische onderzoek- en innovatieclub Saric.

Meestal zijn het leveranciers van gewasbeschermingsmiddelen die tips geven over ziekten en plagen. Een dergelijke oplossing draait altijd om het gebruik van middelen. Dat heeft deze app niet voor ogen. Het richt zich volledig op de geïntegreerde gewasbescherming. De mensen achter Croprotect benadrukken dat de app vooral hulp biedt in situaties waar effectieve pesticiden niet meer voorhanden zijn, of wanneer een alternatieve methode is vereist. De app tipt je over de biologische bestrijding, resistente rassen en teeltaanpassingen.

De onderzoekers vullen de app niet alleen. Dat kunnen de gebruikers ook zelf doen, door ideeën in te dienen. Ook dat gebeurt via de app. Daarmee hopen de initiatiefnemers meer praktische oplossingen aan te kunnen dragen op lokaal niveau. Lokale problemen worden zo met lokale oplossen verholpen. Een groep eerste deelnemers beoordeelt deze telersinformatie met stemmen en bepaalt zo wat wel en wat niet nuttig is.

Croprotect is niet alleen een online database waar je informatie uit haalt. Je moet je gratis registreren en vervolgens alle bedrijfsinformatie invoeren. Wat de bekende problemen zijn, welke rassen je teelt en waar de percelen liggen. Al deze gegevens hebben invloed op het aandragen van een oplossing.

Gebruikers van een Android toestel kunnen de app nu al gratis downloaden, na registratie. Eigenaars van een iPhone moeten nog drie weken wachten. Alle informatie is uiteraard in het Engels maar, wel onafhankelijk. Op dit moment beslaat de database alle grote graangewassen, koolzaad, suikerbieten, aardappelen, erwten en bonen en gras.


De Engelse Croprotect app bestaat uit een database met informatie over plantziektes, plagen, onkruiden en gewasproblemen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
lvbv 14 December 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/tech/artikel/10867201/Tips-alternatieve-gewasbescherming-in-app]Tips alternatieve gewasbescherming in app[/url]
Deze app is niet beschikbaar in nederland
Abonnee
Malle eppie 21 December 2015
Mooie ep
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Gewasbescherming

Hoge prijzen compenseren kleinere volumes middelen

Nieuws Politiek

Brussel trekt omstreden wet halvering middelen in

Analyse Gewasbescherming

Chemiereuzen verkopen minder middelen

Nieuws Gewasbescherming

Spuitdrones: de EU ziet ze vliegen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden