Onderdelenvoorziening stokt

CNH Industrial in de problemen door staking

24 Maart 2017 - 5 reacties

Maandagochtend heeft een kleine groep medewerkers van de CNH Industrial fabriek in Antwerpen gestaakt. Samen met vakbond ABVV Metaal vragen ze aandacht voor de te hoge werkdruk. Langzaam breidde de staking uit, waardoor nu 80 procent van de 800 personeelsleden staakt. Dat heeft grote gevolgen voor Case IH en New Holland.

In Antwerpen bouwt CNH onderdelen zoals transmissies en achterassen voor New Holland, Case IH en Steyr tractoren. Omdat de staking zijn vijfde dag in gaat, beginnen de Britse en Oostenrijkse fabriek van het Italiaanse CNH concern in de problemen te komen. Zij liggen daardoor gedeeltelijk stil, schrijft de Gazet van Antwerpen.

80

procent

van de medewerkers staakt

Staking breidde zich snel uit
Maandagavond begon de staking, toen circa 60 medewerkers van de logistieke afdeling het werk staakte. Langzaam verspreidde dit fenomeen zich uit over de gehele fabriek. De arbeiders krijgen steun van vakbonden ABVV-Metaal en ACV Metea. Volgens hen ligt de werkdruk in de fabriek te hoog. Er zijn meer medewerkers vereist, maar de directie maakt geen plannen die in te zetten. Ook worden verkeerde materialen bestelt en gebeuren die bestellingen te laat.

Woensdag stuurde de directie een gerechtsdeurwaarder naar de arbeiders. Een directievoorstel om de staking op te schorten is afgeketst. Inmiddels praten de vakbonden en directie niet langer met elkaar. De directie trachtte extra personeel in te huren om de logistieke afdeling te bemannen. Dat dwarsboomde de stakers, met als gevolg dat de directie het werk zelf op ging pakken. Zonder veel succes.

Staking duurt nog wel even
Naar verwachting kan de staking nog een tijd gaan duren, omdat onderhandelingen niet langer plaatsvinden. De fabrieken in Basildon, Engeland, en Sankt Valentin, Oostenrijk, liggen deels plat door een gebrek aan onderdelen.

Een half jaar geleden werd er ook gestaakt vanwege de te hoge werkdruk. Toen duurde de staking slechts enkele uren. De directie zette extra werknemers in, maar die waren na één week alweer verdwenen.

boerenbusiness.nl

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappel- en granenmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
saskia schoeters 24 Maart 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/tech/artikel/10873897/CNH-Industrial-in-de-problemen-door-staking]CNH Industrial in de problemen door staking[/url]
Beste,

dat deze groep van stakers maar eens goed nadenkt over de economische schade die ze aangericht hebben.

groeten,

Saskia
nostalgie 24 Maart 2017
Hebben ze lang geleden ook bij International gedaan.
Is nooit meer goed gekomen.
Abonnee
agriklootje 24 Maart 2017
daarom zijn de trekkers van CNH zo goedkoop, de arbeiders worden uitgebuit. Dat is meteen een verklaring voor de kwaliteit van de producten
Abonnee
Vrij grof 25 Maart 2017
Als die lui het niet aanstaat daar waarom zoeken ze dan geen ander werk.
20% van de schade op de stakers verhalen, zijn ze zo weer aan de gang!
Freddie de Groot 25 Maart 2017
Het beste is dat ze zolang mogelijk staken, zodat er zo min mogelijk van die rommel gemaakt wordt.
Abonnee
Blauwtje 30 Maart 2017
Raar dan dat ze wel de meeste trekkers verkopen jaar op jaar.
Die andere kleuren zijn alleen maar uiterlijk vertoon.
Ik heb ook nog wat groen geel rijden maar die zijn geen haar beter dan die blauwe, alleen maar arrogant gedrag en denken dat ze beter zijn maar wel de hoofdprijs willen hebben voor een gewoon product.
De volgende zijn gewoon weer blauw.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Analyse Jaarcijfers

Machinebouwers stapelen record op record

Nieuws Mechanisatie

John Deere VS start na een maand weer op

Nieuws Trekkerverkoop

Grote 3 vechten om de trekkermarkt

Nieuws Mechanisatie

John Deere lamgelegd door grootste staking in 35 jaar

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief