Derde vestiging Agrometius

Trimble-importeur zet forse stap in Duitsland

29 Maart 2017 - Niels van der Boom

Agrometius, de Nederlandse importeur van onder andere Trimble, opent een vestiging in Duitsland. Na herstructurering van het Duitse distributienetwerk is het bedrijf benaderd om de verkoop en service in de deelstaten Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein, Hamburg en Bremen op zich te nemen. 

Agrometius heeft al een vestiging in het Nederlandse De Meern en Belgische Sint-Truiden voor de Benelux import van Trimble, Veris en Pessl. Directeur Dennis Nijland noemt de stap naar het oosten logisch: ‘We zien het als groot compliment dat Trimble ons gevraagd heeft. Het is een stap die bij de doelstelling van ons bedrijf past. Er zijn veel overeenkomsten tussen bedrijven in het westen van Duitsland en de Benelux. Bijvoorbeeld in teelten als aardappelen, uien en vollegrondsgroenten.’

Vooral in West-Duitsland zal veel vraag zijn vanwege de intensieve gewassen.  

Alleen Duitse medewerkers
De vestiging in Lippetal-Herzfeld, Noordrijn-Westfalen, ligt centraal in het nieuwe dealergebied en wordt volledig door Duitse medewerkers gerund. Zij zijn namelijk vertrouwd met hun thuismarkt, klantwensen en wetgeving. De eerste medewerkers zijn inmiddels actief. De komende tijd wordt het team met verkoop-, support- en servicemedewerkers uitgebreid.

Ambitie van Royal Reesink
De komende maanden bereidt Agrometius zich voor op het bieden van een totaalpakket in Duitsland. Naast Trimble gps-systemen brengen zij ook Veris bodemsensoren, Pessl vochtsensoren en Optisurface systemen voor draineren. Vooral in West-Duitsland verwacht het veel vraag, vanwege de teelt van intensieve gewassen. Daar sluit de kennis van het bedrijf goed op aan.

Agrometius werd in augustus 2015 overgenomen door Royal Reesink. Het bedrijf, dat vooral bekend werd door de import van Trimble apparatuur, splitste zich in 2010 af van Geometius. Dit bedrijf richt zich op de verkoop van Trimble techniek binnen de grond, weg en waterbouw. Gezien de ambities die moederbedrijf Reesink heeft, en hun stevige voet binnen de agrarische sector, is het vast niet het laatste uitbreidingsnieuws.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden