In Oost-Europa

John Deere krijgt exclusief recht op Väderstad

26 Juli 2017 - Niels van der Boom - 1 reactie

De Zweedse machinefabrikant Väderstad wil graag meer machines in Oekraïne en Rusland verkopen. Daarvoor sluit het een exclusieve deal met John Deere. Dealers van dit merk mogen daarmee als enige Väderstad aan hun programma toevoegen.

De 2 Oost-Europese landen zijn belangrijke markten met veel potentie voor Väderstad. Het Zweedse familiebedrijf benadrukt dat het geen intenties heeft voor een overname met de Amerikaanse groen-gele gigant. Om hoeveel dealerbedrijven het gaat, is niet bekend gemaakt.

Dergelijke plannen zijn er voor West-Europa niet

Exclusieve rechten
Als gevolg van dit strategisch partnerschap mogen John Deere-dealers als enige de grondbewerkings- en zaaimachines van Väderstad verkopen. De eigen organisaties van het merk in Rusland en Oekraïne blijven actief voor de productondersteuning. Dergelijke plannen voor West-Europese landen staan, volgens het merk, nog niet op stapel.

Deal na deal
Recent kwam John Deere in het nieuws toen het een deal sloot met het Duitse Kramer, voor de productie van verreikers. Het bedrijf heeft inmiddels een heel lijstje aan samenwerkingsverbanden. Begin dit jaar maakte het bijvoorbeeld een deal met Kespry, een Amerikaans dronebedrijf. Die zorgt ervoor dat Deere in Noord-Amerika drones kan verkopen in de grondverzetsector.

Sinds 2013 verkoopt Deere Grégoire Besson ploegen

Overlap in programma
Sinds 2013 verkoopt John Deere ploegen van het Franse merk Grégoire Besson in Rusland, Oekraïne en Kazachstan. Die worden onder eigen merknaam en in het groen-geel geleverd. Zo ver gaat Väderstad niet.

John Deere denkt dat een breder leveringsprogramma aan werktuigen hun dealers meer klanten en omzet gaat brengen. Wel zit er enige overlap in de programma’s. John Deere levert hun Amerikaanse zaaimachines en cultivators ook in Oost-Europa. Die zijn veelal grootschaliger dan de Väderstad-machines.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Westbrabander 27 Juli 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/tech/artikel/10875309/john-deere-krijgt-exclusief-recht-op-vaderstad][/url]
Sulky strooiers worden daar ook in John Deere groen geleverd.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Grond

Grondmarkt redding voor Oekraïense financiën?

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Achtergrond Politiek

Green Deal pijnpunt in gesprekken EU en Oekraïne

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden