Overname Blue River Tech

John Deere voorspelt nieuwe revolutie

8 September 2017 - Niels van der Boom - 1 reactie

Machinereus John Deere koopt het Amerikaanse bedrijf Blue River Technology. Het Californische bedrijf specialiseert zich in precisielandbouw en dan met name in de groenteteelt. Daarmee wil Deere niet langer op perceelsniveau, maar ook op plantniveau werken. Intelligente werktuigen zijn namelijk de volgende revolutie in de landbouw.

Blue River Technology is opgericht in 2011 en specialiseert zich met name in de teelt van sla. Daarvoor heeft het een rijenspuit ontwikkeld die, met behulp van cameratechniek, alleen onkruid bestrijdt en geen volvelds herbicide bespuiting uitvoert. Momenteel test het bedrijf hun techniek ook in de teelt van katoen.

Slimme werktuigen zijn de volgende revolutie

Werktuigen worden intelligent
Volgens John May, persdirecteur bij John Deere, neemt de opkomst van slimme werktuigen rap toe. "Intelligente werktuigen zijn een belangrijk aspect voor de toekomst van Deere. Blue River Technology heeft de kennis daarvoor in huis." 

Momenteel wordt vooral op perceelsniveau gekeken naar precisielandbouwoplossingen. In de toekomst wil het bedrijf toe naar kijken op het niveau van de plant.

Net zo groot als gps
In 1999 nam John Deere het bedrijf NavCom over, de uitvinder van het StarFire gps-netwerk. Vervolgens kon het merk wereldwijd gps-systemen op trekkers aanbieden. "Gps heeft de landbouw wereldwijd gerevolutioneerd. Wij zien de overname van Blue River als een soortgelijke stap", meent Deanna Kovar. Zij is verantwoordelijk voor de precisielandbouwactiviteiten van de groengele reus. 

253

miljoen

euro legt John Deere neer voor het bedrijf

"Blue River kan zich blijven focussen op innovatie, terwijl John Deere uitzoekt hoe hun techniek kan worden toegepast op de bestaande veldspuiten van ons merk. Dit is het begin van intelligente werktuigen en een nieuwe revolutie voor de landbouw, net als gps dat is geweest."

€253 miljoen
Deere telt ruim $300 miljoen neer voor de overname, omgerekend goed €253 miljoen. Blue River heeft 60 werknemers in dienst en blijft opereren in Sunnyvale, Californië. In september is de overname naar verwachting afgerond.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Bespaardeals.nl 16 September 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/tech/artikel/10875820/john-deere-voorspelt-nieuwe-revolutie][/url]
Dat lijkt mij een prima ontwikkeling. Zo snel mogelijk inzetten. Meer omzet voor boeren. Lagere consumentenprijzen en minder pesticide op ons eten. Win-win.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden