Deere bij techgiganten

Wat hebben John Deere, Apple en Facebook gemeen?

22 November 2017 - Niels van der Boom

Deere & Co mag zich in hetzelfde rijtje voegen als technologiegiganten Apple, Facebook en Microsoft. Net als deze 3 bedrijven wil Deere investeren in Iowa. Een nieuwe fabriek, specifiek voor het ontwikkelen van computersystemen, vergt een investering van €27 miljoen.

Deere & Co, het moederbedrijf van John Deere, is geen onbekende in de staat Iowa en heeft er reeds verschillende productielocaties. Zo worden in de stad Des Moines veldspuiten, grondbewerkings- en zaaimachines gebouwd. Grote kans dat er in 2018 een nieuwe locatie bijkomt. Volgens de staat gaat Deere namelijk een nieuw technologiecentrum bouwen. Daar is een investering van $32,6 miljoen, omgerekend €27,34 miljoen, mee gemoeid.

2,5

miljoen

euro belastingvoordeel krijgt John Deere

Staat trekt IT-bedrijven aan
Het gaat vooralsnog om een voorstel van de fabrikant, die zijn 'intelligent solutions group' in de plaats Urbandale wil vestigen. Daar worden nieuwe gps-technologieën en softwaresystemen voor precisielandbouw ontwikkeld.

De staat Iowa doet ook een duit in het zakje met een belastingvoordeel van bijna € 2,5 miljoen. "Het project verbetert de reputatie van Iowa als bestemming voor high-profile IT bedrijven", zegt Curtis Brown, directeur economische ontwikkeling, tegen de Des Moines Register.

Centraal Iowa ziet mogelijkheden in de vorm van meerdere IT-banen. Gaat Deere er bouwen, dan levert dat volgens de fabrikant 31 nieuwe banen op en wordt 20 man aangehouden. De IT-bedrijfstak van John Deere telt momenteel 343 werknemers. Die zitten in een gehuurde locatie. Het gaat om software ontwikkelaars, product testers en systeemingenieurs.

Iowa populair bij tech-giganten
Wat heeft John Deere gemeen met Apple, Facebook en Microsoft? In augustus van dit jaar startte Apple met de bouw van een datacenter in de staat. De kosten: €1,168 miljard. Daarbij ontvangt het een belastingvoordeel, van Iowa, ter waarde van €181 miljoen. Ook Facebook heeft een datacenter in Iowa staan. Microsoft startte in 2016 met de bouw van hun derde datacenter in de stad Des Moines.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden