In Flevoland

Dieven hebben het gemunt op GPS-systemen

28 April 2014

Er lijkt een nieuwe trend te ontstaan onder dieven die het op agrarische bedrijven hebben gemunt. Na trekkers en diesel zijn ook GPS-systemen niet meer veilig. Soms worden ze compleet met bekabeling en de hydrauliek ontvreemd. In de nacht van zondag op maandag zijn op vier plaatsen in Nagele en Espel systemen gestolen.

Afgelopen nacht is op één plek in Nagele, en op drie bedrijven aan het Ankerpad in Espel, ingebroken. Dat schrijft mechanisatiebedrijf Naaktgeboren op haar website. Het lijkt erop dat de dieven geen merkenvoorkeur hebben, want zowel systemen van SBG als Trimble en John Deere zijn meegenomen. Op één locatie is tevens diesel gestolen. In sommige gevallen is de bekabeling netjes losgeschroefd, maar soms zijn de draden ook doorgeknipt, wat voor extra kosten zorgt.

Afgelopen week kwamen ook al uit Noord-Holland en Zuidelijk Flevoland meldingen dat daar GPS-systemen zijn gestolen. In beide gevallen ging het om systemen van John Deere. Om het voor de dieven zo onaantrekkelijk mogelijk te maken wordt daarom aangeraden de demontabele spullen, zoals de bedieningskast en antenne, op een veilige plek te leggen. Dealer Naaktgeboren adviseert ook om de verzekeringspolis goed na te gaan. Kijk naar de voorwaarden die gelden en of het systeem apart in de polis is opgenomen. Ten slotte is het ook belangrijk de serienummers te registreren mocht aangifte ooit nodig zijn.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief