Nao

aardappelen pootgoed

Nieuws Aardappelen

Pootgoedexport loopt nog steeds voor op vorig jaar

De export van pootgoed loopt dit seizoen tot en met februari voor op vorig jaar. Vooral een aantal Afrikaanse en Europese landen hebben fors meer pootgoed afgenomen. De export van consumptieaardappelen steekt daar schril tegen af. Daarvan valt de uitvoer niet helemaal mee.
22 Maart 2022
pootgoed export

Analyse Aardappelen

Afrika trekt de kar op de pootgoedmarkt

De Nederlandse pootgoedexport loopt tot en met januari nog steeds voor op vorig jaar. Vooral de Afrikaanse landen hebben fors meer pootgoed afgenomen. Volgen de Europese landen die zelfde lijn?
21 Februari 2022
aardappelen aardappelexport

Inside Aardappelen

Aardappelexport buiten Europa loopt traag

De aardappelexport komt wat traag op gang dit seizoen. De export van oogst 2021 loopt tot en met oktober circa 24.000 ton achter op vorig seizoen. De uitvoer binnen Europa is vergelijkbaar met vorig jaar. Het is vooral de export naar andere continenten die het laat afweten. 
22 November 2021
aardappelen supermarkt Albert Heijn

Nieuws Aardappelen

Nederlander eet meer kruimige aardappelen

De Nederlandse Aardappel Organisatie viert deze week de aftrap van het stamppotseizoen. Dit Hollandse gerecht lijkt steeds meer in trek, want afgelopen winter nam de consumptie van (iets) kruimige aardappelen – oftewel stamppotaardappelen – met 3% toe tot ruim 2,5 miljoen kilo. De verwachting is dat die trend doorzet.
15 November 2021
aardappelen aardappelexport

Inside Aardappelen

Vertoont aardappelexport tekenen van herstel?

De aardappelexport loopt gestaag door. De export binnen Europa blijft vrijwel gelijk ten opzichte van vorige maand. Ten opzichte van april valt op dat de export op Afrika afneemt, terwijl de uitvoer naar het Amerikaanse continent iets toenam.
21 Juni 2021
aardappelen aardappelexport

Inside Aardappelen

Aardappelexport trekt aan, wel grote verschillen

De export van consumptieaardappelen is in april aangetrokken ten opzichte van maart. Vooral in België en Duitsland was afgelopen maand meer vraag naar Nederlandse aardappelen. In de pootgoedexportcijfers zit nog wel een verrassing.
22 Mei 2021
aardappelen aardappelexport

Inside Aardappelen

Aardappelexport blijft nog achter

De export van aardappelen blijft net als in de afgelopen maanden achterlopen. Dat blijkt uit de exportcijfers van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO). De export van consumptieaardappelen blijft moeizaam verlopen. Pootgoed wordt ook minder verkocht meer hier is de daling minder scherp.
19 April 2021
aardappelen aardappelexport

Inside Aardappelen

Nog geen herstel van de aardappelexport

De Nederlandse aardappelexport maakt nog geen inhaalslag. Dat blijkt uit de cijfers van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO). Vooral de export van consumptie aardappelen binnen Europa blijft fors achter. De pootgoedexport loopt ook minder goed dan vorig jaar maar blijft wel behoorlijk op niveau.
19 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden